recepta-pastis-xocolata-rom-cireres

Per deixar bocabadat a tothom!

 

Ingredients per a la recepta

  • 500 g cireres sense pinyol de Delizia
  • Sucre, 300 g
  • Farina Comuna, 250 g
  • Mantega fosa, 240 g (*)
  • 6 ous grans
  • 9 cullerades de rom Tabú de Teichenné
  • 150 g de xocolata negra trossejada de Bombons Blasi
  • Essència de vainilla blanca (o la que tingueu a casa), 1 cullerada
  • Cacau en pols, 4 cullerades
  • Maizena, 3 cullerades
  • Llevat en pols, 3 cullerades
  • Canyella en pols, 1 cullerada petita
  • 200 ml de Vi negre, 200 ml
  • Aigua, 1/2 tassa
  • Sal
  • Sucre glas per decorar
  • Mantega per greixar
  • Flors comestibles grogues o del color de la teva preferència

 

Elaboració de la recepta

  1. Trossegem la xocolata negra, desfem la mantega (*) 20 segons al microones i reservem.
  2. Batem els ous fins a obtenir una barreja escumosa, després afegim lentament 250gr de sucre i seguim batent fins que la barreja estigui clara i segueixi escumosa.
  3. Afegim la vainilla, el rom i la mantega fosa. Batem fins que tot estigui ben unificat.
  4. En un altre bol barregem la farina, el cacau en pols, 2 cullerades de fècula de blat de moro, el llevat en pols, la canyella i una mica de sal. Remenem fins a unir tots els ingredients.
  5. Ara incorporem aquesta barreja en pols a la barreja líquida i batem fins a obtenir una massa de consistència una mica líquida sense grumolls. Després afegim la xocolata picat i batem fins unificar-los, també incorporem amb cura 100 gr de les cireres desossades i reservem.
  6. En un motlle de coure i prèviament greixat afegim la nostra barreja. Amb una espàtula de silicona allisem la part superior i el portem al forn a 180 º C durant 50-60 minuts (fins que qualli). El pastís estarà a punt quan introdueixis un escuradents de fusta al mig del pastís i aquest surti net. Procedim a treure-ho del forn i deixem refredar.
  7. En una paella petita caramelitzem el sucre restant (50gr). Després, afegim la resta de les cireres sense pinyol (400gr) i les cobrim completament. Finalment el vi negre i cuinem a foc lent durant 5 – 8 minuts fins que l’alcohol s’evapori. Mentrestant, dissolem una cullerada de Maizena en ½ tassa d’aigua i l’afegim a la nostra salsa de cireres fins que espesseixi o fins a obtenir la consistència desitjada. La deixem reposar i refredar una mica, ja que la necessitarem tèbia per decorar el nostre pastís.
  8. En una superfície completament plana posem un bon tros de paper antiadherent ia sobre la nostra pastís, i ens disposem a decorar-la. Distribuïm la nostra salsa de cireres sobre el pastís i escampem sucre palpable -sucre glas- en abundància sobre el pastís, notaràs que bona part d’ella es fent fosc amb la salsa i una altra part continuarà blanca; és el “efecte” que busquem. Finalment i amb molta delicadesa, col·loquem a poc a poc les nostres flors comestibles sobre la salsa intentant que sobresurtin una mica i que estiguin correctament distribuïdes en tota la superfície del pastís.
  9. Deixem reposar uns minuts i ¡a menjar!

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Licor Cherry Brandy de Teichenné, un licor de color vermell grana fosc. Brillant i transparent. Aroma intensa que integra perfectament l’aroma de la cirera amb la de les ametlles amargues i amb el licor de brandi. A la boca es percep el gust dolç amb lleugers tocs amargs que ens proporciona l’ametlla i que s’acobla perfectament amb l’aroma del brandi de cirera.

Licor-Cherry-Brandy-Teichenne

Recepta extreta de: https://www.elespanol.com/cocinillas/recetas/postres/20180117/tarta-chocolate-cerezas-postre-ideal-cita-especial/1001111938796_30.html