Per deixar bocabadat a tothom!
Ingredients per a la recepta
- 500 g cireres o melmelada de cireres de Fruita Blanch
- Sucre, 300 g
- Farina Comuna, 250 g
- Mantega fosa, 240 g (*)
- 6 ous grans de SASSORBA
- 9 cullerades de licor de Licors Portet
- 150 g de xocolata negra trossejada de Blasi BCN
- Essència de vainilla blanca (o la que tingueu a casa), 1 cullerada o mel de Alemany 1879
- Cacau en pols, 4 cullerades de Blasi BCN
- Maizena, 3 cullerades
- Llevat en pols, 3 cullerades
- Canyella en pols, 1 cullerada petita
- 200 ml de Vi negre, 200 ml
- Aigua, 1/2 tassa
- Sal
- Sucre glas per decorar
- Mantega per greixar
- Flors comestibles grogues o del color de la teva preferència
Elaboració de la recepta
- Trossegem la xocolata negra, desfem la mantega (*) 20 segons al microones i reservem.
- Batem els ous fins a obtenir una barreja escumosa, després afegim lentament 250gr de sucre i seguim batent fins que la barreja estigui clara i segueixi escumosa.
- Afegim la vainilla o la mel, el licor i la mantega fosa. Batem fins que tot estigui ben unificat.
- En un altre bol barregem la farina, el cacau en pols, 2 cullerades de fècula de blat de moro, el llevat en pols, la canyella i una mica de sal. Remenem fins a unir tots els ingredients.
- Ara incorporem aquesta barreja en pols a la barreja líquida i batem fins a obtenir una massa de consistència una mica líquida sense grumolls. Després afegim la xocolata picat i batem fins unificar-los, també incorporem amb cura 100 gr de les cireres i reservem.
- En un motlle de coure i prèviament greixat afegim la nostra barreja. Amb una espàtula de silicona allisem la part superior i el portem al forn a 180 º C durant 50-60 minuts (fins que qualli). El pastís estarà a punt quan introdueixis un escuradents de fusta al mig del pastís i aquest surti net. Procedim a treure-ho del forn i deixem refredar.
- En una paella petita caramelitzem el sucre restant (50gr). Després, afegim la resta de les cireres sense pinyol (400gr) i les cobrim completament. Finalment el vi negre i cuinem a foc lent durant 5 – 8 minuts fins que l’alcohol s’evapori. Mentrestant, dissolem una cullerada de Maizena en ½ tassa d’aigua i l’afegim a la nostra salsa de cireres fins que espesseixi o fins a obtenir la consistència desitjada. La deixem reposar i refredar una mica, ja que la necessitarem tèbia per decorar el nostre pastís.
- En una superfície completament plana posem un bon tros de paper antiadherent ia sobre la nostra pastís, i ens disposem a decorar-la. Distribuïm la nostra salsa de cireres sobre el pastís i escampem sucre palpable -sucre glas- en abundància sobre el pastís, notaràs que bona part d’ella es fent fosc amb la salsa i una altra part continuarà blanca; és el “efecte” que busquem. Finalment i amb molta delicadesa, col·loquem a poc a poc les nostres flors comestibles sobre la salsa intentant que sobresurtin una mica i que estiguin correctament distribuïdes en tota la superfície del pastís.
- Deixem reposar uns minuts i ¡a menjar!