galetes-taronja-oli-oliva

 

Unes galetes diferents i molt saludables

 

Ingredients per a la recepta

  • 125 grams de suc de taronja de l’Agrobotiga Aldover
  • 125 grams d’oli d’oliva 100% arbequina verge extra Spelunca
  • sucre (el mateix pes que el suc i que l’oli: 125 grams)
  • 300 grams de farina
  • 1 ou batut
  • 90 grams de llevat
  • la pell de la taronja ratllada

 

Elaboració de la recepta

  1. Ratlleu la pell de la taronja.
  2. Espremeu, el suc de la taronja.
  3. Barregeu el suc, l’oli, el sucre, l’ou batut, la pell de la taronja i el llevat.
  4. Afegiu la farina i amasseu fins a obtenir una massa que no s’enganxi.
  5. Poseu la massa entre dos papers del forn i esteneu-la amb l’ajut d’un corró fins que quedi primeta.
  6. Deixeu reposar la pasta a la nevera durant una hora com a mínim.
  7. Retireu els papers i talleu les galetes amb un tallador de galetes.
  8. Escalfeu el forn a 180 graus.
  9. Poseu les galetes a la safata del forn.
  10. Introduïu la safata al forn i deixeu coure durant 15 minuts.
  11. Deixeu refredar les galetes sobre una reixeta.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Garnatxa d’Empordà Velles Soleres Torre de Capmany de Pere Guardiola Celler,  un vi dolç que es caracteritza per una sorprenent complexitat aromàtica on s’hi troben matisos de confiteria, fruits secs, prunes i panses amb notes de torrefacció i caramel. A la boca és llarg, generós i persistent, amb dolçor equilibrada i un tacte sedós molt agradable.

Garnatxa-Empordà-Velles-Soleres

Recepta extreta de: http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/2011/12/galetes-de-taronja-i-oli-doliva-menjar.html