On els Pirineus toquen el cel, a Barruera, és on va néixer el restaurant El Ventador. Els cuiners Elisabet, catalana i Pierre, nascut a París, són la parella propietària d’aquest petit espai gastronòmic ubicat al cor de la Vall de Boí.
És un establiment on es respira el pur esperit de la muntanya, la tranquil·litat i el gust per les coses naturals i belles, la simplicitat i l’afecte pel tradicional, donant als seus plats un plus de contemporaneïtat.
Combinen els sabors de la cuina tradicional de la zona, aquesta cuina lenta, de moltes hores d´elaboració, amb productes frescos de proximitat, carns ecològiques i les elaboracions més contemporànies de la cuina d´autor.
Ofereixen una carta amb ingredients representatius de la Vall, com la seva carn de vedella ecològica madurada en 40 dies o els espàrrecs blancs, i inclús aquells més desconeguts com l’amargant enciam xicoia de Barruera i els bolets molugres bullits i després farcits amb mousse d’albergínia. El restaurant disposa d´una carta de vins molt extensa, per trobar el maridatge perfecte en l’elecció de plats.
El seu projecte gastronòmic integra les particularitats locals de la zona als seus plats d’una forma creativa. Així, per exemple, a partir de la tradicional baixada nocturna de torxes fins a la foguera del poble per Sant Joan, ells recreen un entrecot fumat durant 10 minuts amb els mateixos troncs de les falles.
El local de El Ventador gaudeix d’una terrassa amb jardineres amb un ambient rústic de fusta i llums tènues, on tenir una vetllada plaent per al paladar i per a tots els sentits, arrecerada de les inclemències del temps, però amb unes vistes privilegiades de l’entorn.
La sala interior ofereix un disseny minimalista i una atmosfera tranquil.la que farà de la vostra estada un plus de plaer a l’experiència culinària.