A Can Casamada, els tres germans Ramon, Jordi i Joan segueixen les passes de pagès del seu pare, Ramon Casamada. Són la 25ena generació que fan de pagès en aquesta explotació familiar situada a Castellar del Vallès, en plena zona periurbana.
Així, des de 1988 es dediquen a cultivar mongeta del ganxet i van ser uns dels promotors de la denominació d’origen protegida (DOP) mongeta del ganxet.
La mongeta del ganxet cultivada dins la zona geogràfica de la DOP té unes característiques organolèptiques úniques. El seu gust és suau, la gran cremositat i la poca percepció de la pell, li confereixen unes qualitats úniques. Per als germans Casamada, és una mongeta digne de ser reconeguda per alguns gastrònoms com la millor mongeta del món.
A Can Casamada produeixen mongetes del ganxet ara fa 35 anys. Van ser els introductors del sistema de tutor en xarxa. Durant molts anys han posat els seus camps a disposició de la universitat per fer estudis de camp sobre la mongeta del ganxet.
Des del 1993 les envasen en sacs de roba d’1, 2 i 5 Kg i a la seva corresponent etiqueta donen recomanacions de cocció.
A través de la seva pàgina web donen a conèixer com produeixen la mongeta del ganxet a Can Casamada i us conviden a acostar-vos a la seva agrobotiga, on trobareu les mongetes i us donaran explicacions sobre tot el es vulgui d’elles.
A part, tenim altres productes, de petits productors com ells, amics seus, d’una gran qualitat.
En podem destacar l’arròs de l’Estany de Pals de l’Albert Grasset, les conserves ecològiques de Can Marc, de la Montse Miralles, l’extraordinari oli de petita cooperativa de la Pobla de Cèrvoles (Les Garrigues), els vins… Estem segurs que us encantaran!