Al Penedès, terra de vinyes, l’empresa Vinyet elabora cinc tipus de melmelada amb diferents varietats de raïm de la comarca.
Aquí fan melmelada de xarel·lo, macabeu, moscatell, ull de llebre o merlot. Les cinc varietats de confitura que posa a la venda aquesta empresa, en pots de vidre en formats de 40 g i 220 g.
Tots els raïms de les melmelades provenen de forma exclusiva de les vinyes pròpies a la finca de ca l’Avi, al poble de Subirats, al terme de Sant Pau d’Ordal. I són 100% artesanals i elaborades sense cap additiu, només contenen els sucres propis elaborats per la fruita.
Vinyet és una empresa familiar hereva d’una llarga tradició en el conreu del camp i de la vinya que es remunta al segle XVII.
A Subirats, a més de les vinyes també disposen d’un obrador construït l’any 2011 per tal d’elaborar les melmelades. L’Àngels hi prepara unes confitures delicioses per a gaudir dels esmorzars més llaminers d’una forma saludable.
Resulten unes melmelades exclusives, gens empallegoses i amb tocs de torrat. Amb el temps, els sucres de la mateixa melmelada cristal·litzen i donen punts sorprenents de cruixent als plats que acompanyen, siguin dolços o salats.
El paisatge d’aquestes terres convida a una passejada en un entorn evocador d’una tradició rural que ve de lluny i de bon producte de la terra.