Darrere dels olis amb DOP Terra Alta que produeix Az-Azeytun s’amaga el jove emprenedor de Batea Abel Maijó. Els seu projecte va néixer a partir dels seus coneixements heretats de la seva família, creant un oli singular que recull el tarannà de la comarca i ha estat guardonat amb diversos premis.
Abel Maijó, de petit ja va aprendre a treballar i a apreciar la terra, els ceps i els olivers. Va estudiar vitivinicultura i, amb els bons coneixements que li van ensenyar a l’escola, el seu avi i el seu pare, es va atrevir a fer-se pagès i empresari cultivant les seves pròpies terres.
L’oli verge extra Az-Azeytun s’obté d’una terra d’olivers llegada pels àrabs, com el propi nom d’aquest oli verge extra indica i que és com l’escriptor àrab Al-Idrisi va nomenar a la “terra dels olivers” o “província de l’oli”, que era el territori ocupat a les valls dels rius Ebre, Segre i Cinca.
Un oli amb personalitat pròpia
L’oli d’oliva verge extra Az-Azeytun és un oli jove, amb caràcter, que surt d’arbres vigorosos. S’obté de les millors olives de les varietats arbequina i empeltre, pròpies de les Terres de l’Ebre. Les magnífiques condicions geogràfiques i geològiques de la zona de l’Ebre afavoreixen el cultiu i la producció d’aquest oli d’excel·lent qualitat i donen com a resultat un producte delicatessen pensat per als paladars més exigents i els gourmets més experts.
La marca comercialitza l’oli, en formats de 100 ml a 5 ltr, en les varietats d’arbequina, corbella i empeltre, i també ofereix caviar d’oli, paté d’olives i sabó d’oli d’oliva verge extra.