Que les amanides són avorrides? Mentida! Avorrides són les matemàtiques, però les amanides? L’avorriment d’una amanida és bàsica, única, i exclusivament, culpa de què no t’hi hagis fet prou. A més, aquesta amanida de peres i formatge amb vinagreta és un exemple de com pots quedar com un màster a la cuina amb una cosa ben senzilla.
Ingredients per a la nostra amanida de peres i formatge amb vinagreta;
- Un enciam ben maco de FROOTY supermercat ecològic
- Formatge de cabra semi artesà QUESO PERFECTO
- Formatge gorgonzola
- Formatge parmesà
- Dues peres ben formoses de FROOTY supermercat ecològic
- I un granet d’anous
- Oli d’oliva verge extra Salze de CELLER AIBAR 1895
- Vinagre de Mòdena
- Mel MEL DEL PADRÍ
- Mostassa de Dijon
- Sal i pebre
Posem-nos a preparar l’amanida de peres i formatge amb vinagreta
- Comença per netejar l’enciam a consciència. Imaginem que sabràs que tenint una terra amb productes tan ben parits com els nostres, ens neguem a imaginar-te preparant la recepta amb un enciam d’aquells que tenen gust de plàstic, oi?
- Pela les peres i fes-ne carpaccio. És a dir, talla-les ben fines. Això et serà molt més fàcil si són poc madures, és clar. Ara, si et van els reptes…
- Col·loca l’enciam en una plata, i comença a incorporar el formatge: un bon enciam sempre fa goig, però si t’ajudes d’enciams més alegres a la vista que un de verd, guanyaràs molta imatge. Pel que fa a el formatge, comença a tallar-lo amb una mica d’estil. Com et vingui de gust, però amb estil.
- Posa el formatge i el carpaccio de pera a la part superior, i incorpora-hi les peres. Tenim poca cosa a aportar aquí.
- Prepara la vinagreta: Ahà, però aquí sí! Col·loca quatre cullerades d’oli i dues de vinagre en un bol, i comença a remenar en cercles. Afegeix-hi dues cullerades de mel i mitja de mostassa, i un cop ben lligat…
- Fes-la servir per a cobrir l’amanida. Acaba amb un grapat d’anous (o pipes, o el que més t’agradi), i l’amanida de peres i formatge amb vinagreta é finitta!
Pel maridatge, et proposem el Parrell Blanc del Celler Aibar 1895.

En les amanides, com en l’amor, no pots quedar-te amb la primera que trobes. A més, necessites conèixer una mica de món abans de dir, “aquesta, fins a l’últim dia serà aquesta”. Per això, la diferència està en què aquesta amanida és com aquelles parelles que no oblides mai més.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!