La mongeta del ganxet és l’aliment estrella de la cooperativa Agrària Vallès, una entitat creada l’any 2011 i que aplega el producte de proximitat d’un miler de pagesos. La comercialitzen amb Denominació d’Origen Protegida (DOP), i de la que en diuen que està considerada com la “millor mongeta del món”. Però també d’altres llegums locals com el cigró menut o la llentia pardina. En fan un producte únic: pots amb conserva per mitjà d’un procés artesanal i natural. I ecològics, igual que les seves cremes i salsa de calçots fets amb productes de l’Horta del Vallès.
Des de la seva seu a Les Franqueses del Vallès i les seves agrobotigues a Sabadell i Vilanova del Vallès, ofereixen la mongeta del ganxet de diverses maneres: en sacs de tela que van de 500 a 25 grams i també en conserva, exclusivament amb aigua i sal marina.
A banda de la mongeta del ganxet, alguns dels productes que es poden adquirir als seus 3 centres del Vallès son: mongeta de la neu, mongeta genoll, cigró menut en sec, crema de carbassó, crema de carbassa o triturat de tomàquet.
Com a productors agraris, a la cooperativa són multiplicadors de llavors de cereals, i de la varietat d’olivera de la vera del Vallès. Fabriquen pinsos i emmagatzeguen el gra de la collita dels seus socis i usuaris.
La cooperativa ofereix, a més, altres serveis per als seus associats com subministraments agraris, serveis d’assessorament, agricultura ecològica i l’obrador, l’espai on elaboren les seves conserves de llegums, especialment de la mongeta del ganxet.