va sorgir de la il·lusió de tornar a produir safrà a la Conca de Barberà, com s’havia fet des de l’època medieval. La Conca de Barberà i la Baixa Segarra havien sigut importants centres productors i comercialitzadors de safrà fins començaments del segle XX, un safrà considerat un dels millors del món pels seus aromes i sabors.
Actualment han motivat a més de vint pagesos a plantar i collir safrà, la flor d’un dia, amb la il·lusió per a fer del seu, el millor safrà en cultiu ecològic certificat CCPAE i UE.
A més, a Aromis són productors de diverses espècies de plantes aromàtiques i condimentaries totes en cultiu ecològic certificat. Amb elles, ja sigui a partir de la pròpia planta assecada com a partir dels olis essencials que obtenen mitjançant destil·lació, elaboren productes que condimenten tant a la cuina mediterrània tradicional com a la més innovadora. Productes com olis i vinagres aromatitzats o condiments amb textura de pols d’herbes.
Productes singulars
La marca comercialitza el seu producte estrella, que són els brins de safrà ecològic en format de potets de 0,5 gr, 1 gr, 5 gr i 10 gr. D’altra banda, també ofereix herbes en pols fina per a carns, per a peix i també per a amanides, pasta i verdures.
Una altra especialitat de la casa és l’oli d’oliva verge extra amb safrà i taronja i un altre oli amb safrà, llimona i all. A més, tenen un vinagre de poma amb safrà i estragó, i un vinagre cabernet amb mel i safrà. Finalment, disposen d’una sal amb safrà i pebre vermell picant.
Ecoturisme
Aromis forma part d’una iniciativa de turisme sostenible sota el nom de Respira Montblanc. Presenta un seguit de rutes per passejar i observar les plantes i flors com les orquídies silvestres del camp i del bosc, a més dels cultius d’herbes aromàtiques.
Entre les activitats destaca la del cicle del safrà, que permet veure i participar en la plantació o recol·lecció de les flors de safrà.