Vedella amb un toc gourmet
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 150 grams de filet de vedella/unitat
- 1 tòfona negra de Recotruf
- 1 l. de caldo de carn
- 500 ml. de cava de Canals i Munné
- 250 ml. de nata líquida
- 1 got de conyac trufat
- 50 grams de mantega
- Oli d’oliva
- Pebre negre mòlt
- Sal
Elaboració de la recepta
- Es salpebrar el filet i es couen en una paella amb poc oli fins que estigui al punt.
- Es flameja amb el conyac trufat i, un cop apagada la flama, s’aboca el cava i es deixen reduir els dos alcohols.
- S’incorporen el fons de carn, la tòfona laminada, la mantega i la nata líquida, i es manté a foc mitjà, mentre es redueixen els líquids i la nata va lligant la salsa.
- El filet ha de romandre al foc fins que la salsa estigui ben espessa. En aquest moment, es pot retirar i servir, empolvorat amb una mica de tòfona.
Consells:
Aquest plat pot acompanyar amb unes quantes puntes d’espàrrec, prèviament escaldades en un cassó amb aigua calenta durant uns minuts.
Recepta extreta d’aquí
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!