filet-al-cava

 

Vedella amb un toc gourmet

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

 

Elaboració de la recepta

  • Es salpebrar el filet i es couen en una paella amb poc oli fins que estigui al punt.
  • Es flameja amb el conyac trufat i, un cop apagada la flama, s’aboca el cava i es deixen reduir els dos alcohols.
  • S’incorporen el fons de carn, la tòfona laminada, la mantega i la nata líquida, i es manté a foc mitjà, mentre es redueixen els líquids i la nata va lligant la salsa.
  • El filet ha de romandre al foc fins que la salsa estigui ben espessa. En aquest moment, es pot retirar i servir, empolvorat amb una mica de tòfona.

 

Consells:
Aquest plat pot acompanyar amb unes quantes puntes d’espàrrec, prèviament escaldades en un cassó amb aigua calenta durant uns minuts.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Instint Merlot dels Instints, un vi negre elegant amb color de cirera i brillants reflexos violetes. L’aroma us farà recordar els fruits del bosc madurs i violetes. Suau toc de barrica. De gust fresc, agradable i persistent.

instint-merlot1Recepta extreta de: http://www.tofonacatalana.cat/receptes/filet-de-vedella-trufat-al-cava