Amb el nom de l’establiment, els propietaris d’aquest restaurant i hotel del barri del Rec d’Igualada, ja ho diuen tot. El és fruit de la il·lusió del xef David Andrés, format a la prestigiosa escola Hoffmann i actual xef de l’històric restaurant Via Veneto de Barcelona, amb una estrella Michelin i de Xavier Andrés, l’arquitecte que ha reformat el seu propi establiment.
Els germans Andrés van ser els fundadors d’aquest projecte, que va néixer primer com a restaurant, i que va obrir les portes fa 10 anys. Des d’aleshores, el Somiatruites s’ha consolidat com un dels restaurants de referència de la comarca de l’Anoia, oferint una proposta gastronòmica actual i divertida, de base tradicional i assequible per a totes les butxaques.
El Somiatruites destaca per la seva arquitectura. Aquesta antiga adoberia de pell reformada per situar-hi el restaurant té un interior amb estètica industrial, amb les parets de pedra i totxo vist, mobles de disseny i retalls de cuir penjats al sostre, fent referència a l’historia de l’edifici.
Cuina singular i sostenible
La singularitat d’aquest espai i la qualitat de la seva cuina han estat reconeguts per la Guia Michelin els anys 2017 fins l’actualitat, amb el distintiu Bib Gourmand, un reconeixement als establiments que ofereixen una bona relació qualitat-preu. I fa un parell d’anys va rebre la nova Estrella Verda, atorgada també per la Guia Michelin en reconeixement al compromís amb la sostenibilitat.
A la seva cuina hi trobem productes sostenibles i de proximitat. Casant amb aquesta filosofia eco, al terrat de l’edifici tenen un gran hort, d’on es proveeixen de tomàquets, maduixes i ous de gallines amb els que fan les curioses postres ou ferrat del somiatruites, un cheesecake.
Segons el germans, ofereixen una proposta gastronòmica d’alta cuina per a tothom. La seva carta aplega una variada oferta que va des de les figues farcides de llagostins i brots verds al magret d’ànec amb salsa de foie i bolets de card. El restaurant està pensat per oferir des d’un aperitiu informal fins a un menú clàssic renovat de primers i segons.
Un petit hotel que recull l’essència del barri
Els dos socis, 2019 van obrir l’hotel del Somiatruites, a sobre el restaurant, un projecte d’arquitectura sostenible i d’autoabastiment capitanejat per Xavier Andrés, que compta amb set habitacions transformables segons les necessitats de l’hoste, amb un estil arquitectònic que beu de l’estètica industrial del barri del Rec d’Igualada.