Més conegut com a “pota blava”, el pollastre i capó del Prat de Llobregat, amb etiqueta d’indicació geogràfica protegida (IGP) és un dels més apreciats a la cuina catalana. El Pota Blava evoca els pollastres d’abans, ben criats i naturals, amb una carn rica en proteïna i amb poc contingut en greixos.
La seva reputació es deu als treballs dels avicultors i pagesos que van recuperar i conservar aquesta raça d’aviram tradicional i mediterrània.
Té un plomatge ros fosc, unes potes característiques de color blau pissarra i destaca el vermell viu de la cresta, la cara i les barbelleres, el blanc de les orelletes, els ulls avellana rogenc i el bec fosc. Es cria a l’aire lliure i s’alimenta amb un 80% de cereals, fet que li atorga un gust intens i una carn saborosa.
A la cuina, el Pota Blava és un aliment de gran qualitat, de carn fina i melosa, de sabor intens, de gust persistent en boca i lleugera aroma a fruita seca.
Zona de criança
L’abundor d’exemplars i la reconeguda qualitat de l’aviram criat al Prat van fer que des de ben antic s’associés el nom de la raça al de la ciutat.
Els pollastres i els capons del Prat s’han de criar en explotacions ubicades en els termes municipals de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans i Santa Coloma de Cervelló.

Confit de Pota Blava, Carxofa Prat i verdures de temporada
Recepta:
Confit de Pota Blava, Carxofa Prat i verdures de temporada
Ingredients
– cuixes de Pota Blava
– carxofa Prat i verdures de temporada
– oli d’oliva verge extra
– llorer
– romaní
– all
– potes i coll del Pota Blava
– ceba
– pastanaga
– vi blanc
– brandi
– brou vegetal.
Preparació
1 . Posem a confitar les cuixes de Pota Blava en una olla ample i profunda durant 3h a 80º.
2. Fem el suc del rostit amb les potes i colls del Pota Blava daurant-los fins que agafin color torrat. Afegim la ceba, pastanaga i l´all, les ofeguem i afegim el vi blanc i el brandi, evaporem i afegim el brou vegetal.
3. Reduïm fins a aconseguir una demi glace.
4. Daurem el Confit de Pota blava en una paella per aconseguir fer crosta pel costat de la pell.
5. Salsegem amb la demi glace.