Amb seu a Tarroja de Segarra, Dàlit Natura comercialitza fruits secs en un format innovador: presentats en envasos que, després d’escalfar-se al microones, permeten degustar els fruits secs com si estiguessin acabats de torrar o caramel·litzar.
L’elaboració dels productes que comercialitzen es fa seguint mitjans tradicionals i artesans, sense additius. La matèria primera són fruits secs naturals, de qualitat i de proximitat.
Aquests són els gustosíssims productes que ofereixen: torrat de la casa, ametlles, avellanes, pack de duo, amb ametlles i avellanes, ametlles al caramel, avellanes al caramel, ametlles amb closca.
La singularitat del producte és la forma en què el serveixen al consumidor. El fundador de l’empresa, Ramon Gené, va adaptar la tècnica de deshidratació solar que feia servir per a deshidratar la verdura del seu hort, ja que perfecciona la del deshidratat.
D’aquesta manera, les ametlles i avellanes es deshidraten en cru perquè romanguin inalterades, en el seu estat de plenitud, fins al moment del seu consum. Així s’aprofiten millor totes les seves propietats nutricionals i, a més, són més digeribles i més delicioses.
Gené va presentar el producte bio ametlla i avellana slow Torrat al Sol en una fira de proximitat, on un distribuïdor va mostrar el seu interès per comercialitzar-lo.
Aquest va ser el motiu de més pes per la seva transformació completa al sector ecològic. Més endavant, va enriquir el producte amb un nou ingredient: hi va afegir farigola, saludable i sostenible, coneguda per les seves propietats de conservant i aromàtiques, i per enriquir el sabor del fruit sec.
Seguidament van venir diferents productes nous, com els mesclats: el Bio Mesclat Energia Mediterrània, que vindria a ser unes postres de músic: una barreja tradicional de fruits secs mediterranis, energètic, saludable i apetitós: ametlles i avellanes torrades al sol, panses, figues i albercoc sec. Ideal per a un final d’àpat, acompanyat d’un licor dolç, ratafia o moscatell.
Per a menjar amb una amanida, a les postres o esmorzar amb llet, amb el Musli, amb iogurt… Gené va crear el Bio Mesclat Aromàtic: una barreja de colors i aromes, amb coco, llavors i fruits secs.
Un altre producte innovador és el Bio Dàtils amb Garrofa, donant a conèixer les propietats de la farina de Garrofa, que és un producte de proximitat, succedani del cacau, sense cafeïna, però molt semblants de sabor i color.
D’altra banda, el Bio Figa amb Garrofa, el Bio Dàtil amb Coco, el Figa amb Gingebre… tots són totalment naturals. La fruita està arrebossada amb les diferents farines de garrofa, coco i gingebre, i sense conservants químics.
Finalment, el Bio Dit de Colom és un homenatge a Cristòfor Colom, que segons diuen va néixer a Tarroja de Segarra. Es tracta d’un combinat d’albercoc sec amb farina de garrofa.