Benvinguts/des gourmets, avui us presentem la recepta de com fer pa de nous i panses a casa.
Pa a casa professional i per a principiants
Ingredients per a la recepta de pa de nous i panses
- 175 ml. d’aigua
- Una cullerada* d’oli d’oliva verge de Molí del Pau
- 15 gr. de llevat fresc
- una culleradeta* de sal
- 310 gr. de farina de força
- Nous de Els Noguers
- Panses d’Ecosalim Intsalim
Elaboració de la recepta
- Posem l’aigua en un bol, afegim la cullerada d’oli i ho posem al microones 5 o 10 segons (no cal més!). Afegim el llevat, que desfem amb els dits i ho barregem amb una cullera.
- Posem aquesta mescla en un bol i hi afegim la farina, la sal, les nous picades i les panses. Ho barregem bé amb una cullera de fusta. Quan s’ha format una massa més o menys homogènia, empolvorem una mica de farina al taulell i seguim treballant la massa, ara amb les mans.
- Si la massa se’ns apega molt als dits, hi afegim més farina. Si en canvi està molt dura, hi afegim aigua. En principi, si feu servir les quantitat exactes que diu la recepta, no us passarà ni una cosa ni l’altra: totes les vegades que l’he fet ha sortit bé.
- Fem una bola amb la massa. Untem un bol pyrex amb oli i hi posem la massa a sobre. Fem uns talls amb un ganivet a la part superior del pa, el pintem amb oli i posem una mica de farina per sobre. Posem la tapa al bol. Així queda la massa, veureu que dins al forn duplica la seva mida.
- Ho posem al forn, que ha d’estar apagat (això és molt important, és el segon truc de la recepta). L’encenem a 220ºC – calor dalt i baix – durant uns 40 o 45 minuts, fins que es dori. Aneu vigilant, ja que cada forn és un món.
- Traiem el pa del bol amb compte i el deixem refredar sobre una reixa (perquè no s’estovi per la part inferior).
Maridatge pel pa de nous i panses
Podeu acompanyar aquest plat amb un Kokoro negre de Viña Torreblanca, un vi de color vermell intens, brillant i amb tons blaus. Un goig d’aroma afruitada, en què sobresurten fines notes de fruites del bosc i vainilla. Bon pas de boca, és llaminer, potent i té un bon equilibri entre el seu ric sabor i la seva seca estructura àcida.
Recepta extreta d’aquí.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!