Cruixents de peus de porc amb salsa de poma

Cruixents de peus de porc amb salsa de poma

Genial per aquestes festes!

Avui fem una d’aquelles receptes que podries menjar sense parar! Cruixents de peus de porc d’Embotits Caus amb salsa de poma d’Horta de Barbens! Una idea genial pels vostres menjars! Per beure acompanyarem amb un Sa Illa de Cellers d’en Guilla. Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 peus de porc cuits d’Embotits Caus
  • 100 grams de cansalada a tac o ja tallada a dauets d’Embotits Caus
  • 2 grans d’all
  • ½ ceba
  • 1 cullerada de carn de pebrot de romesco
  • Comí mòlt
  • Farigola
  • Pebre vermell de la vera
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pasta brick

Per a la salsa de poma i castanyes

  • 1 poma Golden d’Horta de Barbens
  • 4 cullerades de crema de castanyes dolça
  • Unes gotes de suc de llimona
  • 2 culleradetes de sucre
  • 1 culleradeta de sal
  • Pebre negre
  • Comí mòlt
  • Una mica d’oli de fer la cansalada

 

Elaboració de la recepta

  1. Fregim la cansalada
    • En una paella amb una mica d’oli d’oliva, fregim la cansalda fins que estigui cruixent i la retirem sobre paper absorbent. Reservem l’oli.
  2. Fem el sofregit
    • Piquem la ceba i la fregim lentament en una cassola amb una mica d’oli d’oliva fins que transparenti. Després afegim els alls picats i quan estiguin daurats, incorporem la carn de pebrot de romesco.
  3. Afegim les manetes i la cansalada
    • Incorporem les manetes trossejades i afegim sal, comí, farigola, pebre negre i pebre vermell. Sofregim i anem remenant a foc mitjà durant aproximadament uns 20 minuts. Finalment posem la cansalada i remenem.
  4. Refredem el guisat
    • Aboquem i estenem el guisat en una safata i deixem refredar. Quan estigui fred i en bloc, en tallem porcions per fer els rotllets.
  5. Fem els rotllets
    • Fem rotllets amb la pasta brick farcida del guisat, en forma de paquet i ben tancat per tots els costats.
  6. Fem la salsa de poma
    • Per fer la salsa pelem la poma i la tallem en daus petits. La incorporem en un cassó amb 60ml. d’aigua i la resta d’ingredients per la salsa i la coem a foc lent fins que la poma es desfaci. Finalment podem triturar la mescla per tal que quedi més fina. Reservem.
  7. Fregim els rotllets
    • Fregim els rotllets amb oli d’oliva, un a un dins que quedin daurats i cruixents per amdós costats. Els retirem sobre paper absorbent.
  8. Servim
    • Servim els rotllets amb la salsa de poma i la decoració que més us agradi!

 

Maridatge

Acompanyarem amb un Sa Illa de Cellers d’en Guilla, un vi elaborat 100% amb Samsó (carinyena) de color de cirera madura. En l’aroma, es combinen el cacau, l’eucaliptus, els pebres i la fruita negra madura acompanyats d’un toc torrefacte. En boca, trobem un vi estructurat, profund i de tanins molt arrodonits.

Sa Illa de Cellers d'en Guilla

Sa Illa de Cellers d’en Guilla

Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2009/12/23/manitas-de-cerdo-crujientes-con-salsa-de-manzana/