fbpx
Cerca

AIBAR 1985  és una petita empresa familiar dedicada al cultiu de vinya, arbres fruiters i oliveres i a l’elaboració de productes com oli d’oliva i vins amb DO Montsant, procedents de la mateixa collita.

AIBAR 1985 representa les generacions que els uneix i entusiasma el fet de continuar amb el patrimoni familiar. El nom ve de l’acrònim sorgit del nom de les seves filles, Aitana i Bàrbara i la data 1895, en commemoració dels seus avantpassats, els quals en aquells temps, van haver de fer front a la fil·loxera adoptant nous mètodes per tirar endavant la vinya.

El celler es troba ubicat a la finca de la Sénia, la qual se situa sota el seu poble, Darmós. Des del celler es pot veure el poble de punt a punta, obtenint una foto de postal!

Consideren cada un dels seus productes com un projecte únic i distintiu, des de l’elaboració del producte fins al disseny i contingut de la seva etiqueta. A la vegada, són amants de la història i la cultura del seu territori des de tots els àmbits (literari, musical, artístic…). És per aquest motiu que aprofiten també per fer-ne difusió relacionant cada producte amb alguns dels elements que la caracteritzen o descriuen.

Actualment, la finca de la Sénia compta amb les instal·lacions del celler, espai on elaboren el vi des de l’entrada del raïm, maceració, envelliment, conservació… fins a la sortida als consumidors. En la mateixa finca també s’hi troba un hort de consum familiar el qual varia la seva ubicació d’acord amb el sistema de guaret. Finalment, també conserven les restes de l’antic molí d’oli, el pou i algunes restes com els canals que s’utilitzaven per al reg o les “bassetes” on es dipositaven les olives abans de ser premsades, formant en conjunt un magnífic espai arqueològic.

Qualsevol de les visites al celler podrà gaudir de tots aquests espais. Mitjançant un tracte proper i familiar, us ensenyaran el seu dia al celler, tant pel que fa a l’activitat relacionada amb la seva elaboració com el resultat final d’aquesta xalant d’una degustació en aquell entorn privilegiat.

building Propi o treballes aquí? Reclama ara! Reclama ara!