Un flam original amb un gust sorprenent
Ingredients per a la recepta
- 6 pastanagues mitjanes
- 1 bròquil petit
- 2 cebes
- 4 ous
- 400g de formatge de cabra (Formatgeria de Clua)
- 4 culleradetes de crema
- Sal
- Alfàbrega
- Molles de pa
Elaboració de la recepta
- Renta les verdures. Talla el bròquil, la pastanaga tallada en cubs d’1 cm després d’haver de treure la pell, talla la ceba a rodanxes fines i després cuina 10 minuts en aigua bullint.
- Mentrestant, bat 4 ous, afegeix 4 cullerades de nata i una mica de sal i l’alfàbrega. Regira fins que quedi suau. Afegeix a aquesta barreja el formatge de cabra, tallat en glaçó i les verdures (talla el bròquil si és massa gran).
- Unta de mantega 4 motlles per a forn i aboca la barreja de manera uniforme. Posar al forn durant 20 minuts a 180 °.
- Després de 15 minuts, afegeix dues llesques de formatge de cabra i algunes molles de pa.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un Excelsus Avant Brut Reserva, un cava de color groc pàl·lid amb reflexes verdosos. Fines bombolles formen una bella corona. Es perceben notes de fruites madures, compota de pera i poma, harmonitzat amb notes de flors primaverals. En una segona capa, trobem aromes de criança amb notes de vainilla, pastís de poma, pasta de full de crema i aromes suaus torrats. És estructurat, untuós i amb gran intensitat. El post gust és persistent i llarg, amb subtils notes del seu pas per fusta.
Recepta extreta de: https://www.rebanando.com/receta-19348-flan-de-brocoli-zanahoria-y-queso-de-cabra.htm
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!