Filet de porc amb confitura de pebrot

Filet de porc amb confitura de pebrot

Sabor intens per sucar-hi pa

Avui fem filet de porc amb confitura de pebrot de Fruita Blanch! Un plat amb un sabor intens que us farà sucar pa! I maridarem amb un cava Celler Vell Brut Nature Reserva de Celler Vell! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta (4 comensals)

  • 2 filets de porc ibèric o blanc
  • Sal amb lemon grass i espècies càlides
  • Oli d’oliva verge extra

Per a la salsa

  • 400 grams de brou d’au
  • 280 grams de confitura de pebrot vermell de Fruita Blanch
  • Sal
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Un grapat d’avellanes torrades
  • Bròquil

 

Elaboració de la recepta

  1. Daurem la carn
    • Neteja bé els filets de l’excés de greix que puguin tenir i eixuga’ls amb paper de cuina. Posa una cassola àmplia a escalfar amb un rajolí generós d’oli d’oliva verge extra i condimenta la carn amb la sal aromatitzada. Quan l’oli estigui calent incorpora els filets i daura’ls a foc moderat per tot el seu contorn.
  2. Cuinem amb la salsa
    • Quan estiguin daurats, retira’ls de la paella i desglasa els sucs que s’han desprès amb el brou. Afegeix a continuació la confitura de pebrot i barreja bé perquè es fusionin. Llavors incorpora de nou els filets perquè coguin a la salsa, a foc mitjà , durant uns 10-15 minuts, segons el gruixuts que siguin.
  3. Deixem reduir la salsa
    • La salsa ha de reduir fins que gairebé recuperi la textura de la confitura, però que no quedi excessivament densa. Si no està preparada quan la carn s’hagi cuinat al punt pots reduir-la una mica més reduint els filets. Si per contra, el foc estava molt fort i el brou s’ha reduït, es pot afegir una mica més.
  4. Incorporem la resta d’ingredients
    • Abans de retirar la salsa de la paella incorpora les avellanes trossejades, prova i rectifica de sal i pebre. Agafa unes flors de bròquil i un ratllador fi, ratlla la part superior, la més verda, del bròquil i reserva per l’emplatat.
  5. Emplatem i servim
    • Presenta el filet en els plats sobre una cullerada de salsa i rega també amb la mateixa salsa de pebrots i avellanes. Per acabar reparteix el bròquil ratllat i serveix de seguida. Bon profit!

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un cava Celler Vell Brut Nature Reserva de Celler Vell, un cava de color daurat brillant. Bombolla molt fina i persistent. Aroma atractiva i elegant, amb bons tocs de fruita i de criança. Ampli, fresc i sec. Perfecte equilibri per a l’equació perfecta: cos i lleugeresa.

Celler Vell Brut Nature Reserva

Celler Vell Brut Nature Reserva

Font: Gastronomía y cía