Al Mas Corominas de Begudà, a la Garrotxa, hi crien la raça de porcs Duroc, ben grossos i de pel marró. Fermí Corominas és la segona generació d’una família de ramaders que porta les regnes d’aquesta granja que prioritza el benestar del seu bestiar. Per això deixa campar als porcs al seu aire per la natura, alimentant-se de farina de blat de moro, ordi i faves, la base perquè creixin ben sans.
Abans tenien més exemplars, però han vist que és millor dedicar-se a un grup més reduït i més ben atès, per obtenir un producte alimentari de millor qualitat. Cuiden les mares i els porquets, tots descendents de dues truges àvies, la Palmira i l’Enriqueta, per tal de continuar la seva bona genètica i excel·lència de carn.
El seu objectiu és aconseguir elaborar el mateix porc que tenien els nostres avis, retrobar el gust d’abans. Però tampoc deixen de banda la innovació, mantenen un rigorós procés de recerca per tal de crear embotits que transmeten noves sensacions i ens traslladen nous sabors.
Feina d’obrador
Al seu obrador produeixen embotits i carns saborosíssims, sense colorants ni conservants artificials i embotits en tripa natural. Les seves especialitats van de la típica llonganissa, secallona, xoriç, bulls a més de la botifarra medieval amb ingredients com fetge d’ànec, retall de cérvol, farigola, romaní, entre d’altres, treta d’un receptari del 1314.
Altres varietats per a llepar-s’hi els dits inclouen: la botifarra de les abadesses amb ingredients com el gingebre, la canyella o nou moscada entre d’altres, treta d’una formula magistral del segle XVI d’un convent de monges de Sant Joan de les Abadesses.
Però també el xoriç amb cinc pebres, el fuet amb panses o amb formatge de cabra, i la llonganissa de porcella feta amb un porc de més de 200 kg amb un gust característic i especial com el d’abans.
Disposen de botiga al mercat d’Olot a i ofereixen visites per conèixer un dia a la vida dels seus porcs i fer un tast dels seus increïbles productes.