A La Destilateca, una destil·leria de Terrassa que crea licors fets a mida, creuen que les aromes i els sabors són font inesgotable de sensacions, emocions i records únics. Per això, destil·len l’essència dels ingredients naturals del territori a través de petites produccions inspirades en històries úniques i irrepetibles.
Es dirigeixen bartenders, xefs, tècnics en rebosteria o gelateria, hotels, empreses i, en general, tots els amants de la gastronomia per a què puguin sorprendre amb licors totalment personalitzats.
Un procés rigorós guia la producció
L’elaboració dels licors i els destil·lats comença amb un rigorós procés de selecció dels ingredients com a punt de partida per poder garantir un resultat d’elevada qualitat. S’usen productes ecològics, frescos i de temporada recollits en el seu moment òptim de maduresa.
A la zona dels alambins de coure es destil·la artesanalment sota un control manual i el respecte al producte és el principi que guia tot el procés d’elaboració i els permet obtenir l’essència de cada ingredient.
Seguint el mètode tradicional amb més de 3.000 anys d’història, es destil·la a mà cada ingredient controlant en tot moment les variables que intervenen en el resultat: temperatura i concentració d’alcohol.
Procuren mantenir una manipulació mínima per potenciar al màxim el sabor i aroma originals. Així, minimitzen el transport, mantenen el producte en les condicions adequades i el destil·len en el moment de màxima intensitat organolèptica.
Per a saber més sobre destil·lats
A La Destilateca disposen d’un espai de consulta amb diferents lectures, el laboratori on experimenten amb tota mena de productes per elaborar licors extraordinaris i una barra on es poden degustar més de 30 productes. Inclús posen a disposició de qui hi estigui interessat un taller de ginebres per a elaborar la pròpia recepta.
L’alta especialització d’aquesta destil·leria i la creativitat d’alguns dels encàrrecs que han fet els porta a experimentar amb ingredients poc habituals en aquest tipus de begudes. Des de pebre vermell de la Vera o espina d’anxova fins a pebrots de Padrón fumats.
La combinació de diferents ingredients aconsegueixen el producte final sorprengui i creï una experiència irrepetible.