Sopa de peix i gambes
El sabor del mar a la taula
Avui fem sopa de peix i gambes, que podeu trobar ja elaborada per Cuinats Jotri. L’acompanyarem amb un vi blanc Avrvm (Eco) del Celler Grau i Grau! Salut!
Ingredients per a la recepta (4 persones)
Per al fumet o brou de peix (amb aquesta quantitat hauràs per a 2 litres encara que només necessitaràs 1 litre, la resta pots congelar-lo per un altre dia):
- 150 gr de caps i cossos de gambes o llagostins sense coure (si compres 250 gr de gambes, els caps i cossos pesaran aproximadament aquests 150 gr que necessites)
- 500 gr de espines i caps de rap, lluç o similar
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 2 litres d’aigua
- Oli d’oliva d’Arrels
Per a la resta de la recepta:
- 1 litre de fumet de peix
- 500 gr de lloms de peix, lluç o rap són els més recomanats
- 250 gr de gambes o llagostins (important, sense coure i amb cap i closca, et serviran per al fumet)
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 2 grans d’all
- 2 cullerades soperes de salsa de tomàquet
- 50 ml de brandi
- 5 gr de pa a rodanxes fines
- Oli d’oliva, sal i pebre negre acabat de moldre
Elaboració de la recepta
- Començarem preparant el brou de peix. Per a això, piquem les verdures del fumet (porro, ceba i pastanaga) molt finites i les sofregirem 10 minuts a foc mitjà en una olla gran amb una mica de oli i sal. Pelem les gambes i afegim els seus caps i cossos, les espines de peix i els 2 litres d’ aigua i pugem el foc a temperatura alta, llevant l’escuma que vagi apareixent. Quan comenci a bullir, baixem el foc a mitja temperatura perquè segueixi borbollejant una miqueta, i deixem que se segueixi cuinant durant 25 minuts més. Llest el fumet de peix!
- Ara seguim amb els ingredients i preparacions de la resta de la recepta. Pelem la ceba i l’all, arreglem el porro tallant-li les arrels i la part més verda, i rentem la pastanaga i els extrems.
- Piquem les verdures i l’all molt fins. Sofregim totes les verdures en una olla amb una mica d’oli i sal durant uns 10 minuts, fins que comencin a daurar-se.
- Torrem les llesques de pa, i ho afegim a trossets a l’olla quan les verdures estiguin gairebé llestes. Incorporem també la salsa de tomàquet i el conyac, i deixem que es cuini tot junt un parell de minuts, perquè s’evapori l’alcohol.
- Afegim el fumet de peix i deixa que es cuini tot junt 20 minuts a foc mitjà.
- Passat aquest temps, triturem amb una batedora de braç fins que la barreja sigui el més homogènia possible.
- Incorporem el peix a daus i les gambes o llagostins pelats, i coem 5 minuts més.
- Prova la sopa i rectifica-la de sal si cal.
Maridatge
Podem acompanyar amb un vi Avrvm (Eco) del Celler Grau i Grau, un vi de color groc brillant, transparent i amb tonalitats verdes que denoten la seva joventut. Ric i finament afruitat. Lleuger i fresc. Retrogust persistent i elegant, fidel reflexe de les varietats amb que està elaborat.
Avrvm (Eco) del Celler Grau i Grau
Font: Recetas de Escándalo
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!