Nutritiu i deliciós

 

Ingredients per a la recepta (4 comensals)

  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 3 grans d’all
  • 1 pot de tomàquet sofregit eco de Can Garriga
  • 8-10 fulles grans d’alfàbrega
  • 1 bitxo (opcional)
  • pebre negre acabat de moldre
  • c / n de sal
  • 1 c / c de sucre
  • 500 grams de nyoquis
  • 4 ous
  • oli d’oliva verge extra

 

Elaboració de la recepta

  1. Retira el peduncle i les llavors del pebrot, renta’l i pica’l a dauets. Pela la ceba i talla-la en brunoise. Pela els grans d’all i pica’ls en làmines.
  2. Posa una cassola àmplia a escalfar amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra, quan estigui calent afegeix el pebrot, la ceba i l’all, cuina a foc mitjà fins que el pebrot estigui tendre.
  3. Incorpora llavors el tomàquet, les fulles d’alfàbrega, el bitxo, el pebre, sal al gust i el sucre per equilibrar l’acidesa. Ofega fins que l’aigua del tomàquet s’hagi reduït.
  4. Mentrestant, posa una olla amb abundant aigua amb sal a escalfar. Quan bulli aboca els nyoquis, i quan aquests surtin a flotació, retira’ls ben escorreguts i incorporar a la cassola amb el tomàquet.
  5. Casca els ous i posa’ls separats a la cassola, posa a foc mitjà i tapa perquè es coguin clara i rovell, procurant que aquesta última no qualli, després al trencar sobre els nyoquis amb tomàquet és una delícia que flueixi i es barregi. Afegeix una mica de sal sobre els ous.
  6. Quan les clares hagin quallat, retira la cassola del foc i serveix els ous amb els nyoquis i el sofregit de tomàquet. Pots decorar amb unes fulles d’alfàbrega. Bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Negre de Mussons Vins, un vi negre d’entrada potent, i evolució suau, molt saborós, carnós i ben estructurat i rodó. Amb una bona mescla de sabors de fruita madura i una punta de acidesa, que el fan llarg i persistent.

Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2014/05/18/huevos-con-tomate-y-noquis/