Toca posar-se a to i en forma i menjar sa forma part d’una dieta equilibrada i variada. Així mateix, el rap al forn forma part d’un conjunt d’àpats saludables perfectes per combinar amb ganes de menjar de qualitat. Per això, us proposem una recepta de Recetolandia on explica la base necessària per fer rap al forn per llepar-se’n els dits.
La clau del rap al forn és el seu condiment
Ingredients per a la recepta
- 2 Cues de rap sense pell
- 2 o 3 Cullerades de fumet de peix
- 4 Patates
- 1 Ceba
- 4 grans d’all
- Un bitxo
- Pebre negre i julivert de AranTast
- Julivert
- Oli d’oliva de Hortus Aprodiscae
- Vinagre de Xerès
Elaboració de la recepta
- Pelem, rentem, assequem i tallem a rodanxes les patates, la ceba en juliana i posem a fregir fins que es daurin. Les escorrem bé d’oli i col·loquem sobre la font de forn i afegim dos cullerots del fumet de peix.
- D’altra banda salpebrem el rap, el col·loquem sobre les patates i ho reguem amb una mica d’oli d’oliva. Introduïm al forn preescalfat a uns 180º durant uns 18 minuts.
- Servim en una font les cues de rap i les patates a un costat. Afegim sobre del rap una ruixada de vinagre i empolvorem amb una mica de julivert picat.
-
En una paella daurem els grans d’all tallats a làmines juntament amb el bitxo (del qual haurem tret les llavors i tallat a rodanxes, si utilitzem caiena amb una n’hi ha prou) amb cura que no es cremin perquè no amarguin. Un cop fora del foc hi afegim els sucs que han quedat a la safata de forn
-
Lliguem una mica donant-li unes voltes i aboquem per sobre del rap.
El rap al forn necessita un bon maridatge
Per qualsevol plat amb peix es necessita un bon vi o cava. Per això, en aquest cas, us recomanem acompanyar aquest plat amb un vi blanc de Grau i Grau.
I per després un bon café de Cafè Delsams
I podeu provar un plat com aquest o similar al restaurant Peix d´Or
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!