Benvinguts/des gourmets, avui portem la recepta de les postres de coc de mel. Quina delícia.
Per als més llépols de la casa
Ingredients per a la coc de mel
Per a la pasta:
- uns 550 grams de farina blanca
- dues tasses d’aigua
- una tassa d’oli d’oliva verge extra Gerpifi de Mel i Oli Piñol
- una cullerada de saliandra (llavor de cibulet en fatarellut)
- una cullerada de matafaluga
- uns 10 grams de llevat premsat (o 3 de llevat liofilitzat, però el Royal no val!!!)
Per a la pasteta (llavors us ho explico):
- mig litre d’oli d’oliva verge extra Gerpifi de Mel i Oli Piñol
- 300 grams de farina blanca
- 1 quilo de mel del Perelló Joan Piñol
Elaboració de la recepta
- En un cassó es fica l’aigua amb la saliandra i la matafaluga i es posa a bullir entre cinc i deu minuts.
- A part, en un ribell es posa l’oli.
- Sense deixar-la refredar, es tira l’aigua bullint a l’oli a través d’un colador. Això es diu escaldar l’oli.
- Amb unes barnilles es bat la barreja fins que quedi mesclat.
- Ara s’hi va afegint la farina de poc en poc, juntament amb el llevat.
- Quan vegeu que la pasta es desenganxa del ribell i que es pot pastar amb les mans (no us ha de quedar farina o n’ha de quedar ben poqueta), es passa la pasta a sobre del marbre i es treballa com qui fa pa.
- Ara s’ha de deixar fer bona, que en fatarellut vol dir que ha de fermentar. En un lloc càlid, sec i sense corrents d’aire n’hauríeu de tenir prou amb mitja hora o tres quarts.
- S’ha d’aplanar la pasta amb el corró fins deixar-la d’uns dos o tres mil·límetres de gruix i llavors s’ha de posar als motlles. En principi no cal enfarinar-los ni posar-hi paper de forn, però mai hi està de més.
Les millors postres
- Es retalla la pasta sobrant, es punxa amb una forquilla i es posen les llaunes al forn ja pre-escalfar a uns 175 graus amb el ventilador durant deu minutets. La cosa és endurir una mica la pasta, no coure-la del tot.
- Mentre es cou la pasta, anem per la pasteta. En una aïna es barregen el mig litre d’oli i els 300 grams de farina.
- Una de les maneres de fer el cóc és tirar la pasteta a les llaunes i mentre es cou anar-hi afegint la mel com qui emborratxa un cóc ràpid, però aquí us explico la manera més fàcil i còmoda de fer-lo.
- A la barreja de farina i oli s’hi tira la mel, que si no és prou líquida es pot escalfar al bany Maria o al microones, i es bat ben batut per lligar-ho tot.
- Quan traiem les llaunes del forn es tira la pasteta per sobre de la pasta. Es tornen les llaunes al forn i es deixen coure a la mateixa temperatura una mitja hora o fins que els cócs estiguin rossos per damunt i punxant la pasteta amb un ganivet, este surti sec.
Maridatge de la coc de mel
Podeu acompanyar amb un cafè Blend Ecològic de Cafès Gener.
Recepta extreta de: https://sopancrosta.wordpress.com/2013/04/02/coc-en-mel-voleu-un-nom-mes-descriptiu/
Imatge extreta de: http://forncalportal.com/productes/cocs/#
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!
