recepta-gourmet-clotxa

Una recepta típica de la Ribera d´Ebre i la Terra Alta

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 2 pans de pagès de mig quilo
  • 8 tomàquets madurs
  • 12 grans d’all
  • 2 cebes
  • 4 arengades
  • oli d’oliva verge extra de La Gaeta

 

Elaboració de la recepta

  1. Per començar, escaliveu els alls, les cebes i els tomàquets al forn a 180 graus durant uns 40 minuts. Quan estiguin cuits, peleu-ho tot i reserveu-ho.
  2. A continuació, talleu el pa per la meitat, traieu la molla, reserveu-la, i torreu el pa en una planxa per la banda on heu tret la molla.
  3. Mentrestant, torreu les arengades en una paella. Quan estiguin rosses, peleu-les, desespineu-les i esmicoleu-ne la carn.
  4. Tot seguit, poseu el tomàquet pelat al fons del pa, amaniu-lo amb oli d’oliva verge extra, afegiu-hi també l’all, la ceba tallada a trossos i l’arengada esmicolada i torneu-ho a amanir amb un altre raig d’oli d’oliva.
  5. I ja per acabar, mengeu-vos la clotxa sucant la molla i la mateixa crosta del pa, que s’anirà trencant a mesura que consumiu la resta.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Domus Pensi d’Altavins, un vi negre de color roig intens amb tonalitats violàcies, de molta capa. En nas, complex en aroma de fruits rojos (gerd, nabius), pruna, panses, notes de cacau i cafè torrat i a la boca és llaminer i gras, d’entrada suau i evolució rotunda, taní de sensació dolça, intensificada per l’alcohol. En retronasal recorda la melmelada de cireres.

domus-pensi-vi-negre

Recepta extreta de: http://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/clotxa/8893/