recepta-gourmet-pasta-cruixent-amb-brocoli-mostassa-dolca

Una experiència de textura i sabor

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • 160 grams de rigatoni
  • 1 ceba morada petita
  • 200 grams de bròcoli
  • 200 grams de nata líquida 35% matèria grassa
  • 3-4 culleretes de mostassa dolça de Cal Senzill
  • 50 grams de formatge cheddar ratllat
  • pa ratllat gruixut
  • mescla d’herbes aromàtiques per amanides o herbes de Provença
  • sal i pebre negre mòlt

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem aigua a bullir en dues cassoles, la més gran per coure la pasta, seguint els temps que especifica el fabricant per que la pasta quedi al dente, i la més petita per coure el bròcoli i la ceba tallats a trossos no massa petits.
  2. A les dues cassoles afegim sal i aboquem la pasta i les verdures quan l’aigua comenci a bullir. El bròcoli i la ceba les coem només cinc minuts, i de seguida les traiem de l’aigua i les posem en un plat a banda.
  3. No llacem l’aigua de coure les verdures perquè posarem un parell de cullerots ben plens en una paella i li afegirem 3 o 4 culleradetes -afegiu-les poc a poc i tasteu per si en voleu posar més o no- de mostassa dolça del Cal Senzill o bé, si no en trobeu de mostassa dolça, un parell de culleradetes de mostassa antiga.
  4. Posem la paella a foc suau i remenem amb una cullera de fusta fins que es desfaci la mostassa.
  5. A continuació afegim la nata líquida i continuem remenant de tant en tant fins que comenci a bullir.
  6. Aleshores afegim el bròcoli i la ceba i el formatge cheddar i continuem remenant, amb molt de compte, fins que el formatge s’hagi fos.
  7. Tastem la salsa i rectifiquem de sal i pebre.
  8. Per últim, afegim la pasta cuita, la mesclem bé amb la salsa i aboquem tot el contingut de la paella en una safata per anar al forn.
  9. Posem per sobre pa ratllat gruixut i les herbes aromàtiques seques i ho gratinem uns minuts al forn fins que el pa ratllat es torri, vigilant de que no es cremi.
  10. Servim immediatament.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Vila Closa Negre 2015 de Vins la Botera, un vi de dens color violeta brillant i fuit en copa, caracteritzat per aromes a fruites del bosc.

vila-closa-negre-vins-la-botera

Recepta extreta de: http://www.retallsdecuina.cat/2017/03/pasta-cruixent-amb-brocoli-i-mostassa.html