Una experiència de textura i sabor
Ingredients per a la recepta (2 persones)
- 160 grams de rigatoni
- 1 ceba morada petita
- 200 grams de bròcoli
- 200 grams de nata líquida 35% matèria grassa
- 3-4 culleretes de mostassa dolça de Cal Senzill
- 50 grams de formatge cheddar ratllat
- pa ratllat gruixut
- mescla d’herbes aromàtiques per amanides o herbes de Provença
- sal i pebre negre mòlt
Elaboració de la recepta
- Posem aigua a bullir en dues cassoles, la més gran per coure la pasta, seguint els temps que especifica el fabricant per que la pasta quedi al dente, i la més petita per coure el bròcoli i la ceba tallats a trossos no massa petits.
- A les dues cassoles afegim sal i aboquem la pasta i les verdures quan l’aigua comenci a bullir. El bròcoli i la ceba les coem només cinc minuts, i de seguida les traiem de l’aigua i les posem en un plat a banda.
- No llacem l’aigua de coure les verdures perquè posarem un parell de cullerots ben plens en una paella i li afegirem 3 o 4 culleradetes -afegiu-les poc a poc i tasteu per si en voleu posar més o no- de mostassa dolça del Cal Senzill o bé, si no en trobeu de mostassa dolça, un parell de culleradetes de mostassa antiga.
- Posem la paella a foc suau i remenem amb una cullera de fusta fins que es desfaci la mostassa.
- A continuació afegim la nata líquida i continuem remenant de tant en tant fins que comenci a bullir.
- Aleshores afegim el bròcoli i la ceba i el formatge cheddar i continuem remenant, amb molt de compte, fins que el formatge s’hagi fos.
- Tastem la salsa i rectifiquem de sal i pebre.
- Per últim, afegim la pasta cuita, la mesclem bé amb la salsa i aboquem tot el contingut de la paella en una safata per anar al forn.
- Posem per sobre pa ratllat gruixut i les herbes aromàtiques seques i ho gratinem uns minuts al forn fins que el pa ratllat es torri, vigilant de que no es cremi.
- Servim immediatament.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Vila Closa Negre 2015 de Vins la Botera, un vi de dens color violeta brillant i fuit en copa, caracteritzat per aromes a fruites del bosc.
Recepta extreta de: http://www.retallsdecuina.cat/2017/03/pasta-cruixent-amb-brocoli-i-mostassa.html