recepta-gourmet-pollastre-pressec-almivar

Contrastos que us enamoraran

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • 2 quarts darrers de pollastre de Pollastre de l’era 
  • 2 préssecs en almívar de Fruits de Ponent
  • 200 ml brou préssec en almívar
  • mitja ceba
  • mig porro
  • mig pebrot verd
  • 250 ml brou de pollastre
  • 250 ml vi blanc
  • sal
  • pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Posar en una paella un raig d’oli, el foc molt alt i afegir les 2 cuixes… Mentre que es torra una mica d’una banda, jo li vaig posar sal i pebre.
  2. Ja torrat pel costat de baix, li donem la volta perquè se’ns torri un pic el pollastre, afegir per aquest costat una mica de sal i pebre.
  3. Quan les tinguem que es notin cruixents les traiem del foc (no us preocupeu, per dins estaran crus, però després ja s’acabaran de fer).
  4. Les reservem en un plat a part, i ara amb el foc molt baix afegim les verdures, remoure de tant en tant fins que estiguin cuites.
  5. Ara posem el pollastre amb les verdures i afegim el brou de pollastre, el brou dels préssecs i el vi blanc.
  6. Afegim sal, posem les 4 meitats de préssec també i pugem el foc al màxim. Així 20 minuts. Remenem de tant en tant.
  7. Transcorreguts els 20 minuts, li donem la volta al pollastre i posem una tapa damunt de la paella durant 10 minuts.
  8. Passat aquest temps, remenar, baixar-li el foc al mínim i esperar 6 minutets.
  9. Veureu que tot el brou que havia ja ha reduït moltíssim i està melós.
  10. Emplatar i A MENJAR!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Microvinifació Xarel·lo dels Cellers Avgstvs Forvm, un vi de colors grocs pàl·lid amb matisos intensos. En nas destaca per la intensitat i la concentració. Podem trobar-hi notes de codonyat, orellana, mel, si el deixem reposar en copa ens arriba a sortir vainilles, ametlla torrada, caramels, etc. En canvi en boca es presenta fresc, amb una entrada llaminera, densa i una acidesa que l’acompanya durant tot el seu recorregut on al final de boca ens predominen els aromes més caramel·litzats.

microvinifacio-xarelo-avgvstvs

Recepta extreta de: http://marietaskitchen.blogspot.com.es/2013/09/pollo-al-melocoton.html