recepta-goumet-pasta-fullada-fruits-secs

Exòticament deliciosa

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 placa de pasta de full
  • 100 gr de festucs picats de Bernau
  • 200 gr d’ametlles de Bernau
  • 80 gr mantega fosa
  • 100 gr sucre
  • 2 cullerades soperes d’aigua de tarongina
  • xarop de mel (mel, aigua i llimona)

 

Elaboració de la recepta

  1. Barrejar els festucs, les ametlles, el sucre, l’aigua de flor de taronger i la mantega fins a formar una pasta.
  2. Estirar la pasta de full i col·locar una capa a la base del motlle. Es recomana que sigui una safata rectangular de vidre apta per forn.
  3. Fer el xarop amb la mel, l’aigua i el suc de llimona. 1 part d’aigua per cada 2 de mel i suc de llimona al gust (1/2 llimona per a les quantitats anteriors).
  4. Banyar la pasta de full amb el xarop i deixar reposar fins que s’absorbeixi i reservar una part per després de l’enfornat.
  5. Afegir la barreja de fruits secs i tapar-lo amb una altra capa de pasta de full.
  6. Col·locar a la nevera durant 30 min aproximadament perquè s’endureixi.
  7. Treure de la nevera i tallar en petits quadrats.
  8. Decorar amb una ametlla en cada un dels quadradets i pintar amb ou batut.
  9. Coure al forn a 180º fins que la pasta de full es dauri.
  10. Treure del forn i encara calent pintar amb la resta del xarop la capa superior de la pasta fullada.
  11. Deixar refredar i treure del motllo.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Vi de Missa de Montbrió de la Cooperativa Agrícola Montbrió del Camp, un vi dolç legitimat per a la litúrgia i elaborat segons les tècniques de tradició monàstica. Envellit en botes de roure, té un toc anisat suau ple d’aromes florals, amb una estructura càlida a la boca. És un vi molt adient per consumir a les postres.

vi-missa-montbrio-camp

Recepta extreta de: http://www.mosdart.com/