Exòticament deliciosa
Ingredients per a la recepta
- 1 placa de pasta de full
- 100 gr de festucs picats de Bernau
- 200 gr d’ametlles de Bernau
- 80 gr mantega fosa
- 100 gr sucre
- 2 cullerades soperes d’aigua de tarongina
- xarop de mel (mel, aigua i llimona)
Elaboració de la recepta
- Barrejar els festucs, les ametlles, el sucre, l’aigua de flor de taronger i la mantega fins a formar una pasta.
- Estirar la pasta de full i col·locar una capa a la base del motlle. Es recomana que sigui una safata rectangular de vidre apta per forn.
- Fer el xarop amb la mel, l’aigua i el suc de llimona. 1 part d’aigua per cada 2 de mel i suc de llimona al gust (1/2 llimona per a les quantitats anteriors).
- Banyar la pasta de full amb el xarop i deixar reposar fins que s’absorbeixi i reservar una part per després de l’enfornat.
- Afegir la barreja de fruits secs i tapar-lo amb una altra capa de pasta de full.
- Col·locar a la nevera durant 30 min aproximadament perquè s’endureixi.
- Treure de la nevera i tallar en petits quadrats.
- Decorar amb una ametlla en cada un dels quadradets i pintar amb ou batut.
- Coure al forn a 180º fins que la pasta de full es dauri.
- Treure del forn i encara calent pintar amb la resta del xarop la capa superior de la pasta fullada.
- Deixar refredar i treure del motllo.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un Vi de Missa de Montbrió de la Cooperativa Agrícola Montbrió del Camp, un vi dolç legitimat per a la litúrgia i elaborat segons les tècniques de tradició monàstica. Envellit en botes de roure, té un toc anisat suau ple d’aromes florals, amb una estructura càlida a la boca. És un vi molt adient per consumir a les postres.
Recepta extreta de: http://www.mosdart.com/