Sabor i color intensos
Ingredients per a la recepta
- 1,5 kg de galta de vedella de Can Mabres
- ½ ampolla de vi negre jove amb color
- 1 Ceba
- 1 Pastanaga
- ½ Porro
- Estragó (millor fresc)
- 1 Moniato gran
- Oli d’oliva verge
- Sal
Elaboració de la recepta
- Preescalfem el forn a una temperatura de 180ºC. Posem a rostir el moniato al forn a 180 º C durant 45 minuts.
- Mentrestant, netegem les galtes. A l’olla exprés daurem la carn i l’assaonem. Reservem.
- Piquem les hortalisses i ofeguem en una paella amb una mica d’oli començant per la ceba, després el porro i finalment la pastanaga.
- Afegim la galta amb el seu suc a les hortalisses escalfades i cobrim amb el vi. Tapem i bullim durant 1 hora i mitja o 2 hores.
- Traiem la galta i triturem la salsa. Posem a escalfar la salsa i tornem a posar galtes a la salsa. Bullim durant uns minuts.
- Retirem el moniato del forn, el pelem i el passem pel passapuré. Reservem un trosset per a la presentació.
- Servim al centre d’un plat la galta trossejada en 4 racions, ruixem amb la salsa. Acompanyem amb el puré de moniato, una mica d’estragó i el tros de moniato reservada.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussefres Selecció 2013 de la Cooperativa Agrícola Serra d’Almos, un vi de color robí, d’aroma intens que recorda a fruits secs, persistent i de pas agradable i llarg en boca.
Recepta extreta de: http://canalcocina.es/receta/carrillada-de-ternera-con-salsa-de-estragon-y-boniato-asado