recepta-gourmet-galta-vedella-salsa-estrago-boniato-rostit

Sabor i color intensos

 

Ingredients per a la recepta

  • 1,5 kg de galta de vedella de Can Mabres
  • ½ ampolla de vi negre jove amb color
  • 1 Ceba
  • 1 Pastanaga
  • ½ Porro
  • Estragó (millor fresc)
  • 1 Moniato gran
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Preescalfem el forn a una temperatura de 180ºC. Posem a rostir el moniato al forn a 180 º C durant 45 minuts.
  2. Mentrestant, netegem les galtes. A l’olla exprés daurem la carn i l’assaonem. Reservem.
  3. Piquem les hortalisses i ofeguem en una paella amb una mica d’oli començant per la ceba, després el porro i finalment la pastanaga.
  4. Afegim la galta amb el seu suc a les hortalisses escalfades i cobrim amb el vi. Tapem i bullim durant 1 hora i mitja o 2 hores.
  5. Traiem la galta i triturem la salsa. Posem a escalfar la salsa i tornem a posar galtes a la salsa. Bullim durant uns minuts.
  6. Retirem el moniato del forn, el pelem i el passem pel passapuré. Reservem un trosset per a la presentació.
  7. Servim al centre d’un plat la galta trossejada en 4 racions, ruixem amb la salsa. Acompanyem amb el puré de moniato, una mica d’estragó i el tros de moniato reservada.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussefres Selecció 2013 de la Cooperativa Agrícola Serra d’Almos, un vi de color robí, d’aroma intens que recorda a fruits secs, persistent i de pas agradable i llarg en boca.

mussefres-seleccio-2013

Recepta extreta de: http://canalcocina.es/receta/carrillada-de-ternera-con-salsa-de-estragon-y-boniato-asado