recepta-gourmet-filet-vedella-salsa-taronja

Una salsa cítrica i natural per gaudir d´un bon filet increïble

 

Ingredients per a la recepta

  • 1200 grams de filet de vedella d’Eco Carn Casa Masover
  • 250 ml de suc de taronja de MaMi Taronges
  • 100 ml de xerès dolç
  • 12 prunes seques
  • 1 got de brou de carn
  • 1 cullerada de melmelada o de gelea de grosella
  • 1 cullerada de mostassa
  • 1 taronja pelada i tallada a grills de MaMi Taronges
  • La pell de la taronja tallada en julianes fines de MaMi Taronges
  • Oli
  • Sal i pebre negre mòlt

 

Elaboració de la recepta

  1. El primer pas que hem de dur a terme per a la preparació d’aquest boníssim Filet de vedella amb salsa de taronja és preparar la nostra carn per a la recepta, per a això, el que farem serà ruixar-la amb sal i una mica de pebre negre mòlt. La quantitat serà al gust, però amb una mica és més que suficient, assegurant-nos de regar bé per tot el tros de carn perquè quedi ben escampada i no quedin parts sense salar.
  2. Ara el que farem serà segellar una mica, així que agafem una paella i posarem en ella una mica d’oli, el qual anem a escalfar a foc mitjà. Una vegada que l’oli estigui ben calent, pujarem la flama i afegirem la carn de vedella, per així daurar per tot arreu.
  3. Quan estigui ben daurada, anem a afegir el xerès dolç i anem a flamejar amb cura la carn. Després afegirem el suc de taronja, que serà l’ingredient principal per a la salsa d’aquest deliciós Filet de vedella. Ara afegirem també el brou, la mostassa, la gelea, els grills de taronja que haurem tallat abans i les prunes panses, remenant tot bé.
  4. Baixarem la flama i anem a coure tot a foc suau durant uns 15 minuts més o menys. Mentrestant, posarem a bullir aigua en una olla i quan bulli ficarem aquí la pell de la taronja, això servirà per blanquejar-la. Després d’uns minuts, la traiem, l’escorrem bé i l’afegim a la salsa.
  5. Després dels 15 minuts podem retirar del foc, però si sents que ha quedat molt clara la salsa o molt líquida, podem bullir uns minuts més a foc fort perquè es condensi una mica. Quan el nostre Filet de vedella està a punt, podem servir tallat a rodanxes i banyar-lo amb la salsa de taronja.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Pas Curtei d’Alemany i Corrió, un vi de terrer voluptuós, sòlid i potent amb un any de criança però jove d’esperit.

vi-negre-pas-curtei-alemany-corriojpg

Recepta extreta de: http://milrecetas.net/solomillo-de-ternera/

Imatge extreta de: http://milrecetas.net/wp-content/uploads/2016/03/Solomillo-de-ternera-1.jpg