recepta-gourmet-arros-girgola-trompeta-negra

Senzill i immensament saborós

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 360 grams d’arròs bomba d’Ecosalim Intsalim
  • 3 grans d’all grans
  • 200 grams de bolet de card net
  • 250 grams de trompeta negra neta
  • ½ escalunya
  • 30 grams de pinyons nacionals
  • 8 tomàquets secs en oli
  • 3 branquetes de farigola
  • 1 branqueta de romaní
  • 1 c / c de nyora mòlta (opcional)
  • 1’2 o 1’4 litres de brou de carn (també pot ser brou de verdures o d’au)
  • c / n d’oli d’oliva verge extra
  • c / n de sal
  • c / n d’oli de tòfona (opcional)

 

Elaboració de la recepta

  1. Posa la paella a escalfar amb un raig d’oli d’oliva verge extra i afegeix els alls en camisa, donant-los prèviament un cop perquè es trenquin.
  2. Deixa que els alls aromatitzin l’oli i tot seguit afegeix els bolets que hauràs netejat prèviament (els que siguin molt grans has de trossejar-los, però no massa petits, ja que són ees protagonistes de l’arròs i cal trobar-los i gaudir-los).
  3. Afegeix també l’escalunya picada, els pinyons i sal al gust, s’ofega uns tres o quatre minuts, llavors incorpora els tomàquets escorreguts del seu oli, l’arròs bomba, les branquetes de farigola i romaní i la nyora.
  4. Ofega l’arròs per nacararlo i seguidament mulla amb el brou calent. Cou a foc mitjà-alt durant uns 18 minuts o fins que l’arròs estigui cuit al punt.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa L’Estupenda de Vi Blanc de L’Estupenda, una cervesa delicada, afruitada, fresca i complexa en nas, L’Estupenda de Vi Blanc es una cervesa gastronòmica, adequada tant per gaudir-la sola com acompanyada. En boca es mostra lleugera i el protagonisme es per la fruita blanca i les notes suaus de llúpol. Records d’arròs i torrats molt delicats al postgust, que ens deixen l’amargor justa de l’ametlla i la dolçor de la fruita madura, alhora que ens conviden a fer-ne el següent glop.

estupenda-vi-blanc

Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2016/11/06/arroz-con-seta-de-cardo-y-trompeta-negra/