Senzill i immensament saborós
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 360 grams d’arròs bomba
- 3 grans d’all grans
- 200 grams de bolet de card net
- 250 grams de trompeta negra neta
- ½ escalunya
- 30 grams de pinyons nacionals
- 8 tomàquets secs en oli
- 3 branquetes de farigola
- 1 branqueta de romaní
- 1 c / c de nyora mòlta (opcional)
- 1’2 o 1’4 litres de brou de carn (també pot ser brou de verdures o d’au)
- c / n d’oli d’oliva verge extra
- c / n de sal
- c / n d’oli de tòfona (opcional)
Elaboració de la recepta
- Posa la paella a escalfar amb un raig d’oli d’oliva verge extra i afegeix els alls en camisa, donant-los prèviament un cop perquè es trenquin.
- Deixa que els alls aromatitzin l’oli i tot seguit afegeix els bolets que hauràs netejat prèviament (els que siguin molt grans has de trossejar-los, però no massa petits, ja que són ees protagonistes de l’arròs i cal trobar-los i gaudir-los).
- Afegeix també l’escalunya picada, els pinyons i sal al gust, s’ofega uns tres o quatre minuts, llavors incorpora els tomàquets escorreguts del seu oli, l’arròs bomba, les branquetes de farigola i romaní i la nyora.
- Ofega l’arròs per nacararlo i seguidament mulla amb el brou calent. Cou a foc mitjà-alt durant uns 18 minuts o fins que l’arròs estigui cuit al punt.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Guineu d’Argent blanc de CELLER RONADELLAS
Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2016/11/06/arroz-con-seta-de-cardo-y-trompeta-negra/