recepta-gourmet-cigronets-formatge-cabra-pebrots

Un entrant molt nutritiu

 

Ingredients per a la recepta (4 comensals)

  • 400 grams de cigronets cuits eco d’Hort del Silenci
  • 200 grams de formatge tendre de cabra ecològic de Formatges Mas el Garet
  • 3 o 4 pebrots morrons verds i vermells bio d’Hort del Silenci
  • 1 ceba
  • 5 grans d’all
  • Un rajolí de llet (la suficient per fer cremós el formatge un cop fos)
  • 1 c / p de pasta harissa (o una miqueta menys si es desitja un sabor picant moderat)
  • 1 c / p de menta seca
  • 1 c / p d’orenga
  • Pebre de jamaica
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Els cigrons s’han de preparar amb anterioritat, amb el remull de les llegums la nit anterior i la pertinent cocció en olla ràpida o tradicional. També es pot recórrer a uns bons cigrons cuits de pot.
  2. Prepara els pebrots, talla’ls per la meitat, retíira el peduncle, les llavors i els nervis de l’interior, talla’ls en tires fines al llarg. Pela la ceba i pica-la en brunoise, pela els alls i talla’ls a làmines fines.
  3. Posa una paella al foc i cobreix la seva base amb oli d’oliva, posa-ho a escalfar i incorpora els pebrots, sal al gust i deixa que es facin a foc lent. Quan comencin a estar tendres afegeix la ceba, l’orenga i el pebre de Jamaica. Una vegada que la ceba comenci a transparentar, afegeix tres dels alls laminats, prova per si cal rectificar de sal i seguir la cocció fins que els pebrots estiguin al teu gust.
  4. En una altra paella amb una mica d’oli d’oliva, daura la resta dels alls i incorpora després els cigrons, afegeix la salsa harissa, barreja bé i incorpora el formatge de cabra trossejat perquè es vagi fonent. Finalment afegeix el rajolí de llet i la menta seca, i si cal, una mica de sal.
  5. Cuina uns cinc minuts a foc mitjà alt fins que tots els ingredients s’hagin fusionat i els cigrons estiguin coberts per la cremositat del formatge de cabra.
  6. Amb ajuda d’un cèrcol d’emplatar, serveix en els plats un llit de pebrots, sobre ells reparteix els cigrons cremosos i acaba decorant amb unes fulles de menta fresca i si ho desitja, amb unes gotes d’oli d’oliva aromatitzat amb la mateixa herba aromàtica. Bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb aigua 500 gotes de Sant Aniol, un envàs de 25cl, Sant Aniol recull tota la puresa i propietats de l’aigua volcànica en un elegant i estudiat disseny, aportant un toc de distinció al plaer de beure una aigua equilibrada i de sabor depurat.

500-gotes-sant-aniol

Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2010/10/04/garbanzos-con-queso-de-cabra-y-pimientos/