La sangria de vi és sense dubte una de les primeres paraules que els turistes aprenen a dir quan venen de vacances a Catalunya. Des d’El Gourmet Català, et donem les claus per dominar la recepta definitiva i convertir-te en l’ésser més envejat d’Europa.
Ingredients;
- 100 ml d’aigua
- Sucre
- Préssec en almívar
- 2 llimones, 1 poma, 1 taronja i alguna altra fruita que entri bé
- 3 refrescos de llimona o taronja, al gust. Val a combinar-los.
- 1 ampolla de vi Somdinou Negre (Agrobotiga Vilella Baixa)
- Molt de gel
Ens hi posem: recepta de sangria de vi
- Primer, comença per netejar les peces de fruita, cosa que s’ha de fer sempre i més encara en les èpoques que vivim. Un cop neta i pelada, talla-la a trossos petits, i reserva-la en una olla, a la nevera, amb l’ampolla de vi inclosa. Imaginem que queda clar que ens referim al contingut de l’ampolla, oi? (Reserva’n un culet, per cert!)
- Un cop fet això, poseu cinc o sis cullerades de sucre, depèn de com siguin les vostres culleretes en una olla. Colgueu-lo amb l’aigua, i removeu perquè s’hi integri tot bé. Un cop fet això, porteu-ho a bullir.
- Un cop bulli, atura el foc, espera un minut, i deixa caure el raig de vi que hem guardat anteriorment a l’almívar. Remou una mica, i espera a què baixi la temperatura.
- Per cert, tens una forma molt simple d’estalviar-te la feina: incorporar fruita en almívar, així t’estalviaràs d’haver-lo de fer!
Ja queda poc
- Queda fer la imatge més popular de la sangria de vi: agafar la gerra, i posar-hi l’invent! Comença per la unió de fruites i vi que tenies refredant a la nevera, afegeix el sucre en format caramel i incorpora-hi una cosa molt important: tant gel com t’hi càpiga!
- Remena amb passió i prova’n el resultat. Si t’agrada lleugera, hauràs acabat. Si has tingut una mala setmana i necessites una mica de més de Rock’n’roll, dóna-hi un toc extra amb rom, tequila, gebra, o conyac. Però ei, l’endemà si et fa mal el cap no volem un correu teu queixant-te d’El Gourmet Català eh!?
Per al maridatge, proposem un assortiment de formatges Mas el Garet.
La sangria de vi és coneguda per ser molt refrescant i per entrar molt bé. És per tant una beguda amb la qual has d’anar amb compte, perquè si gastes tota la que hem fet avui, que més o menys et donarà per a dues gerres de les grosses, és molt possible que acabis creient que tot el que estàs explicant als teus convidats és molt més interessant del que realment és.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!