recepta-gourmet-amanida-tebia-bolets-gambes-pernil-anec

Una amanida delicatessen

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • Amanida de brots tendres
  • 250 gr. de bolets petits envasats de Caprici de Xampinyó
  • 12 talls de pernil d’ànec de Carlit
  • 16 gambes grans pelades
  • 1 all
  • Uns pinyons

 

Per a la vinagreta:

  • c/p plena de mostassa a l’antiga
  • c/s de vinagre de xerès
  • 6 c/s d’oli d’oliva verge extra
  • Sal, pebre negre

 

Elaboració de la recepta

  1. Torrar en una paella amb unes gotes d’oli, els pinyons. Reservar.
  2. Escórrer bé els bolets i saltar-los amb una mica d’oli i l’all picat durant uns 4-5 minuts. Salpebrar. Reservar.
  3. Daurar les gambes pelades en una mica d’oli i un pessic de sal. Reservar.
  4. Per a la vinagreta: barrejar en un recipient la mostassa, el vinagre, la sal i el pebre, batre amb una forquilla o unes varetes, afegir a poc a poc l’oli i continuar batent fins emulsionar la salsa.
  5. Muntar el plat: posant al centre bolets reservats, sobre fulles trossejades de brots tendres, després les gambes i els talls de pernil. Repartir la vinagreta i afegir uns pinyons.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Negre Jove Cent·Kat del Celler Grau i Grau.

vi-centkat-negre-2017-celler-gra-grau

Recepta extreta de: https://www.naciodigital.cat/lleida/noticia/10956/amanida/tebia/bolets/gambes/pernil/anec