recepta-gourmet-mongetes-ganxet-bacalla

Un plat tradicional per llepar-se´n els dits

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 lloms de bacallà de Pairó Fish
  • 4 o 5 grans d’all
  • Farina
  • 300 grams de mongetes del ganxet de Mar-Tret
  • 200 ml d’oli d’oliva verge extra
  • Pebre vermell
  • 1 bitxo (opcional)

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer de tot, cal tenir en compte que les mongetes de ganxet són més cremoses i bones, però necessiten més temps de cuinar. Per bullir correctament les mongetes, la nit anterior hem de posar les mongetes en remull en una olla plena d’aigua freda. L’endemà les posem en una nova cassola amb sal i les bullim a foc lent. Les deixem 2 hores que bullin a foc lent. Quan vegis que es faci una mica de bromera sobre l’aigua, ho traiem amb una cullera. Finalment, no les remenem per evitar que es trenquin, millor sacsejar la cassola.
  2. Mentre es van bullint les mongetes de ganxet de Can Casamada, anem fent el bacallà. Primer de tot, enfarinem els lloms i els posem en una paella amb bastant d’oli d’oliva. Quan estiguin fets (no del tot, ha de quedar melós) els reservem.
  3. Després, posem en la mateixa paella els grans d’all i el bitxo (això últim si es vol) fins que quedi ben cruixent.
  4. Finalment, emplatem el bacallà  i on hi posarem pebre vermell. Després rodegem el peix amb les mongetes ja bullides. A continuació, posem l’all i el bitxo per tot el plat i ho especiem tot al nostre gust i a menjar-ho tot!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi rosat Colomina 2016 del Celler Mas Garcia Muret, un vi suau i fresc, amb una aroma afruitada i floral que el li dóna caràcter i un punt alegre, sense perdre la lleugeresa que el converteix en un rosat autèntic.

colomina-mas-garcia-muret-vi-rosat

Recepta extreta de: http://deplatenplat.gastronomicament.cat/2014/03/bacalla-a-la-llauna-2.html