A Salgot defensen que menjar s’assembla molt a viure: perquè quan compartim els àpats, creem moments inoblidables. I perquè la vida és massa bona com per no menjar bons embotits.
Salgot ha passat de generació en generació des de l’avi Antoni Salgot, que el 1928 va plantar la llavor de l’empresa. El 1964, el seu fill Pere el va rellevar, i durant aquells anys es va assegurar de dotar els embotits locals d’un bon nom, participant en la creació de diferents projectes d’èxit, com ara la denominació Llonganissa de Vic o la denominació d’origen de la botifarra catalana. A dia d’avui és en Valeri qui està al capdavant de l’empresa i segueix treballant per apropar els embotits artesans a al públic amb el reclam de no renunciar als petits plaers fets amb qualitat.
El negoci compta amb dos obradors: un a Aiguafreda, sota el nom de Can Valeri, just a davant de la plaça major, on bullen els cuits i preparen els frescos des de 1928 de la mateixa manera que ho feia l’antecessor pioner. L’altre obrador es troba a Seva, Balenyà, on el clima favorable i privilegiat de la plana de Vic permet assecar els embotits curats amb la màxima qualitat.
En ambdós espais es prepara el seu ampli catàleg d’embotits: curats, amb fuet, sumaia, secallona, llonganissa de Vic o la feta amb pebre; i curtits, que abarquen la botifarra negra, la blanca, la d’ou, la tradicional catalana 1928 o amb tòfona, botifarra del perol, bull blanc i bull negre, peltruc, bull de llengua, bisbe blanc o llard. En l’apartat de frescos ofereixen llom adobat, botifarra fresca i salsitxes, a més de la botifarra fresca d’especialitats: amb alls tendres, escalivada o bolets. L’univers d’snacks no es queda curt, amb els tastets de fuet o xoriço i els llardons. Finalment, també ofereixen una completíssima carta d’embotits ecològics, que van de la secallona a l’hamburguesa, passant pels bulls blancs i negre i la botifarra d’ou.
Els embotits Salgot es poden trobar als taulells de les millors xarcuteries, així com a botigues especialitzades tant de Catalunya com d’arreu de l’estat.