A Delícies del Berguedà fan un iogurt elaborat seguint el mètode tradicional al municipi de Cercs. Sota la direcció de Josep Maria Sala que en va ser el fundador i d’un artesà, en una granja-obrador amb el sabor del Berguedà. Aconsegueixen mantenir el gust de la llet de sempre i les textures del iogurt fet a casa.
Però a més, poden presumir de treballar dins d’un projecte social, ja que es tracta d’una empresa d’inserció laboral gestionada per la Fundació Horitzó que dona suport als joves amb patologia dual i a les seves famílies.
Una selecció de iogurts
La direcció de Delícies del Berguedà s’ha centrat en elaborar una gama no molt ampla de iogurts, però sí, en canvi, amb una alta qualitat. Fan les varietats de iogurt natural, desnatat, ensucrat, amb melmelada de maduixa, amb melmelada de pinya i coco, amb melmelada de fruites del bosc i tipus grec, en format individual i granel de 2 kg.
Les seves especialitats làctiques les podràs trobar en botigues especialitzades i gourmet tant en la pròpia comarca del Bergadà com en d’altres zones de Catalunya.
Coneix l’elaboració del producte
Vols veure com es produeixen els iogurts de Delícies del Berguedà? Si et ve de gust viure de primera mà tot el procés d’elaboració d’aquests productes deliciosos i saludables, tens l’oportunitat de fer una visita que no et deixarà indiferent. Coneixeràs d’on prové la llet, el producte natural a partir del qual s’elaboraran els iogurts i tindràs l’oportunitat de veure com es fa la melmelada que proporciona els sabors més dolços a aquests làctics.
Per començar, a la granja Cal Gris les vaques donen la llet cada dia. I d’altra banda, a l’obrador artesà de Casabella Natura s’elabora la melmelada natural cuidant la proporció de sucre i aportant només fruita. Finalment, veuràs com l’obrador de Delícies del Berguedà introdueix tecnologies innovadores per garantir una degustació un producte artesà com fet a casa.