Al poble de Sant Esteve de Palautordera hi trobem un racó de cel a la pastisseria Vallflorida Xocolaters. Així ho demostren la seva col·lecció de reconeixements: l’any 2015 van guanyar el premi al millor croissant artesà de mantega d’Espanya, que atorga el Gremi de Pastissers de Barcelona, i el 2008, el de la millor pasta de te artesanal de l’escola Le Cordon Bleu.
Són només una mostra de les credencials de la segona generació al capdavant d’aquest negoci familiar dedicat a les especialitats creatives de xocolata i pastissos fins i aromàtics.
Ja fa uns 10 anys que els germans Lluís i Gerard Costa van agafar les regnes de la pastisseria tradicional dels pares i la van transformar de dalt a baix. A tall d’exemple, van crear xocolates de vi, de cervesa de wasabi, o de te fumat. I cremes de xocolata untables d’ametlla i avellana, galetes de iuzu, panettones, teules de Peta-Zeta, torrons artesanals i innovadors i un sense fi de dolços delicatessen.
Un pastisser de raça
L’alma mater creativa d’aquest univers gormand és el Lluís, format al Gremi de Pastisseria de Barcelona on va aprendre de grans referents del mon de la pastisseria i amb qui té la sort de formar part com ajudant de l’equip guanyador de la copa del món de pastisseria 2011. Combina el seu ofici de pastisser amb la docència a l’Escola Sant Ignasi amb les col·laboracions amb personalitats de l’alta cuina com Albert Adrià.
El pastisser considera que l’èxit de les seves propostes és apostar pel millor producte i defugir dels artificis. Busquen les aromes naturals i treballen amb productes locals: des de les fruites del Montseny fins a les avellanes de Reus.