Barcelona és un centre de cultures gastronòmiques en un canvi constant, oberta a les noves tendències i a la innovació, a les influències foranes… però, per sort, també hi ha una part que es manté en el temps. Encara perviuen els canelons de l’àvia amb el mateix aroma i sabor de sempre. Plats de cullera, carns i verdures a la brasa per acompanyar amb pa amb tomàquet o allioli.
Habitualment són menges calentes en racons acollidors i familiars que et fan sentir com si estiguessis a casa.
Aquí teniu una selecció de locals casolans, d’aquells que quan entres et coneixen, que saben el que prens i en els que el tracte és de tu a tu.
Muy buenas
Casa de menjars catalana d’origen modernista obert el 1924 al carrer del Carme. Presenten una extensa carta de vins catalans i de còctels amb licors locals i amb noms dedicats a personatges de la nostra iconografia com Joan Capri i Pere Gimferrer.
Bonanova
En aquest establiment de Sant Gervasi de Cassoles obert el 1964 hi pengen cartells d’una corrida de José Tomás, d’en Barceló i hi serveixen una rastellera de pernils Joselito. S’hi respira un ambient modernista amb classe amb les seves rajoles hidràuliques, els seus sostres alts i la seva barra de marbre. Ofereixen bon producte de temporada, amb una brasa de carbó.
Cal Boter
Tracte que dóna gust i un bacallà a la llauna excel·lent en aquest restaurant de gran tradició en el barri de Gràcia. Molt recomanable el seu menú de migdia, que és ben tradicional, però de molta qualitat i amb una gran varietat de plats com els peus de porc amb cargols o gambes, o la botifarra.
Gelida
Resulta un mític restaurant de l’Eixample on gaudireu d’uns gormands esmorzars de forquilla: el capipota memorable i la seva exquisida galta de porc. Un lloc on atipar-se d’una llarga llista de plats de cuina casolana sobre els 6 €.
Ca l’Isidre
És una institució dins de la restauració de la cuina catalana, ara, en mans de la filla, la Núria Gironès. Per aquest espai han desfilat grans personatges de tots els àmbits menjant plats de primera com el cabrit al forn o la tripa de vedella. Atenció, perquè la seva carta de vins té més de 300 referències.