La Païssa és una plataforma de comercialització per ramaders, pastors i formatgers catalans. Apropen al sector agrari i ramader al consumidor a partir de formacions i de la comercialització de productes online.
Aplega carns de qualitat procedents de petites explotacions ramaderes, formatges i productes làctics artesans elaborats exclusivament amb llet procedent de ramats catalans.
De fet, és un projecte nascut a Cardedeu orientat al desenvolupament del sector agrari i ramader en totes les seves vessants, des de l’apropament dels consumidors i aficionats al món de la formatgeria, fins a la realització de plans d’empresa fins o comercialització directa del producte acabat, passant pels processos de transformació, presentació del producte, creació de la marca.
Al capdavant de La Païssa estan la Judith Herrera i la Marta Roger que treballem conjuntament des de març de 2020, amb l’experiència condensada de tots els projectes en els que han participat. La Judith és experta en marketing, disseny, comunicació i packaging, mentre que la Marta és formatgera i professora en formatgeria. Ambdues es complementen per tirar endavant aquesta empresa que vetlla per la difusió del producte fresc de proximitat.
Com fer formatges a casa
A La Païssa, la Marta imparteix uns cursos presencials i online per aprendre a fer formatges a casa molt engrescadors. En fan de madurats o frescos i elaboren varietats delicioses com el mató; els formatges tipus quark, manxec, camembert, mozzarella fresca o gruyere, a més dels formatges especials com el cremós de vaca tipus Philadelphia, la burrata, el reblochon, de pasta rentada amb cervesa negra i el Tomme.
Un altre focus el posen en la venda tot el material necessari per fer el propi formatge a casa. Posen a disposició productes com ferments, quall o clorur de calci i les eines com motlles, draps, termòmetres, llibre o mesuradors de PH per fabricar diferents tipus de formatges artesans.