Mas Auró produeix oli verge extra a la seva finca d’Esponellà, al Pla de l’Estany. La història dels camps d’oliveres del mas, corre paral·lel a la història de la Carme i l’Enric, una parella que, després de molts anys a les Filipines va endegar l’aventura d’elaborar oli en aquesta contrada.
A Esponellà cultiven oliveres arbequines sobre un meandre fòssil del que avui es coneix com el riu Fluvià. També cultiven oliveres centenàries de la varietat argudell a Sant Climent de Sescebes i Espolla, sobre un terreny pissarrós.
A partir de conceptes moderns de conreu ecològic i de regeneració del sòl als seus camps treballen la DO de l’Empordà, aconseguint un olis de qualitat excel.lent.
A banda de l’arbequina i l’argudell, elaboren oli de les varietats koroneiki, originari de la regió grega de Messina, un oli molt afruitat i equilibrat; frantoio, de la regió de la Toscana, produeix un oli d’intensitat mitjana amb un sabor intens a carxofa i ametlles; i núvol, obtingut d’olives arbequines i sense filtrar. Amb aproximadament un 3% de polpa fresca d´oliva ecològica, i amb qualitat premium.
Cupatges sorprenents
Mas Auró s’ha dedicat a fer cupatges que donen un toc exòtic als sabors dels olis tradicionals. Així, l’olivet és un cupatge equilibrat i d’intensitat mitja; una barreja d’olis que canvia cada any segons les qualitats organolèptiques de la varietat, el clima i la maduresa de la fruita, per obtenir un perfil d’oli d’oliva verge extra que agradi universalment — amb tocs verds i madurs, amb més dolçor que els seus olis monovarietals, que estan produïts amb olives més verdes.
El cupatge d’essència d’oliva i llimona conforma un oli d’olives de les seves oliveres Arbequina i llimones del seu arbre llimoner. S’extreu el seu oli conjuntament al seu molí.
La tercera combinació és l’oli d’oliva arbequina, taronges verdes dels veïns d’Esponellà i yuzus dels seus arbres. L’oli s’extreu de les olives, les taronges verdes i els yuzus conjuntament