Crema espàrrecs suau oli tòfona

Crema d’espàrrecs suau amb oli de tòfona blanca

Ideal per aperitiu, tan freda com calenta!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 llauna puntes d’espàrrecs blancs
  • 1 patata
  • 1 ceba tendra
  • Oli d’oliva verge extra
  • Oli d’oliva verge extra de tòfona blanca d’Urdet
  • 5 baies de pebre mòlt
  • Sal
  • Julivert

 

Elaboració de la recepta

  1. En primer lloc posem en un pot o cassola la patata pelada i la ceba tendra trossejades, la meitat de les puntes d’espàrrecs trossejades, 1 corriol del brou de la llauna dels espàrrecs, sal, pebre mòlt i 1 culleradeta d’oli d’oliva verge extra
  2. Cobrim amb brou de verdures i posem a coure 20 minuts.
  3. A continuació passem per la batedora.
  4. Servim, adornem amb 2 puntes d’espàrrecs, empolvorem amb julivert, pebre mòlt, i rematem amb un raig d’oli de tòfona blanca.

 

Maridatge

Podemacompanyar aquest plat amb un Mussons Blanc de Mussons Vins, un vi blanc que d’entrada és suau amb una evolució lleugerament àcida, ràpidament apareix l’untuositat i el cos degut a la seva graduació elevada, que fa que sigui un vi ple, estructurat i rodó.

Vi Mussons Blanc Mussons Vins

Vi Mussons Blanc de Mussons Vins

Recepta extreta de: https://cookpad.com/es/recetas/9411076-crema-de-esparragos-suave-con-aceite-de-trufa-blanca