El concurs de les Millors Mones de Pasqua catalanes que es va celebrar ahir a l’emblemàtic Centre Cultural La Farinera del Clot, organitzat per l’agència Sr y Sra. Cake, pretén donar veu a les especialitats gastronòmiques de la Pasqua i promocionar la Mona com artesania de la professió flequera i pastissera.
El primer premi de la Categoria de Mona de Pasqua Tradicional se l’ha endut el Forn de Pa i Pastisseria Cal Parra d’Olost. El segon premi ha recaigut en el Forn i Pastisseria Gil de Barcelona i el tercer premi se l’ha emportat el forn Panes Creativos de la mà del mestre Daniel Jordà, també de la capital catalana.
Per atorgar aquests premis s’ha tingut en compte l’aspecte visual, la textura, la cocció interior i exterior del brioix, l’aroma i el gust.
Altres categories
A la Categoria de Mona d’Ou de Xocolata s’ha valorat l’originalitat, la tècnica, la presentació i l’acabat. El primer lloc l’ha aconseguit l’Atelier de Barcelona amb una creació inspirada en el conte infantil de Els Tres Porquets. El segon lloc se l’ha endut l’Obrador de Sant Tomàs de Calldetenes amb una vistosa elaboració inspirada en els Indis americans amb el protagonisme de l’ou de xocolata i les plomes. I en tercera posició, Pa Artesà del Vallès de Santa Perpètua de Mogoda ha impactat al jurat amb una singular proposta amb l’ou de xocolata en forma de Spiderman.
En aquesta edició, s’ha comptat amb 80% de la valoració del jurat professional, format per mestres reconeguts del sector i el 20% del jurat popular, composat per padrins i fillols. En acabar el concurs, totes les mones s’han entregat a l’Hospital Sant Joan de Déu, al seu projecte ‘Casa de Sofía’ per al gaudi visual i gustatiu dels nens.
El jurat estava format pel mestre xocolater Jordi Farrés; la formadora i subdirectora a la Baking School Barcelona Sabadell, Mª Cruz Barón; el pastisser Adan Sáez; el tècnic especialista a Fills de Moretó, Jesús Cerdán; la mestra flequera, Anna Bellsolà; el tercer premi a Millor Pastisser Revelació a Madrid Fusión 2023, Arnau Casadevall i el guanyador de la categoria tradicional de la Millor Mona de Pasqua 2022 del Forn el Racó, Mere Samblas.
L’entrega de premis la va presentar la periodista i comunicadora gastronòmica, Carme Gasull amb la presència dels patrocinadors principals com Blanxart Chocolates Professional, Fills de Moretó i Debic i altres col·laboradors com Utilcentre i partners.