Un plat d’allò més deliciós!
Ingredients:
- 20 calamarsets de potera mitjans
- Sal Maldon
- 8 alls tendres.
Per a la tempura:
- 300 g de farina de blat
- 300 g d’aigua amb gas
- 3 culleradetes de llevat
- 3 clares d’ou muntades
- 5 g de sal.
Per al puré de pebrot:
- 2 pebrots vermells, escalivats
Per a l’oli de tinta:
- 25 ml d’oli d’oliva verge extra de d’Arrels
- 2 grans d’all picats
- Julivert picat
- 15 grams de tinta de calamar
Preparació:
- Primer de tot farem la tempura: hem de barrejar la farina, l’aigua i el llevat, a poc a poc, i, al final, afegim la clara i la sal. Ha de quedar una massa espessa.
- A continuació, per a l’oli de tinta hem de daurar lentament els alls, amb la meitat d’oli. Afegim el julivert. Incorporem la tinta i ho remenem fins que s’escalfi durant un minut. Afegim l’oli restant. Ha de quedar un oli tallat. L’oli que hem escollit és l’oli Salze de Celler Aibar 1895.
- Després, marquem els calamarsets a la planxa i fregim els alls tendres, passats per la tempura, amb força oli ben calent.
- Finalment, en un plat allargat, hi posem una mica de puré de pebrot que el prepararem triturant els pebrots escalivats. A sobre del puré, hi posem els calamars. Afegim la sal Maldon i l’oli. Ho acabarem afegint els alls tendres. Bon profit!!!
Maridatge:
Un vi blanc que pot anar molt bé per acompanyar aquest plat de mar i muntanya pot ser el Adernats Essència de Adernats Vinícola de Nulles, un vi blanc criança de l’anyada del 2012 i de la DO Tarragona.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!