El pastisser vigatà Lluc Crusellas va guanyar ahir dilluns el prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters després de tres dies de proves a París i s’ha convertit en el millor mestre xocolater del món.
Crusellas, de Santa Eulàlia de Riuprimer, és el cap de pastisseria El Carme de Vic, que pertany al grup Pavic. En el concurs, ell era el representant estatal i feia prop d’un any que es preparava per a aquest repte. Ahir, va mostrar la seva mestria enfront de candidats de 17 països més.
Un elefant gegant de xocolata
Tots els aspirants van concursar durant tres dies a París. Van haver de superar dues proves per dia amb l’elaboració d’una escultura gran, petita, postres, bombó, snack i petit four. De tots concursants, 10 van ser finalistes, entre ells, el Lluc Crusellas, que va acabar guanyant el flamant guardó.
El pastisser va portar vàries peces a la competició, com un elefant de 3 metres d’alt feta amb uns 200 kg de xocolata que va presentar en la categoria d’escultura gran. Per a la seva candidatura, Crusellas va explicar que s’inspirava en la natura i la conscienciació sobre el medi ambient, uns valors als quals se sent molt identificat.
Així, inspirant-se en els entorns naturals de la muntanya i ajuntant seva afició pel ciclisme, durant la el concurs va presentar una nova tècnica per donar textura de fulles a una de les seves creacions. Un element que va donar un toc orgànic i únic als seus plats elaborats.
Amb les seves habilitats pastisseres i tècniques d’elaboració de la xocolata, Crusellas va guanyar-se una alta valoració del jurat i dels seus companys a concurs, convertint-se en un dels favorits i situant-se en primer lloc amb 434 punts.
El jove va entrar en el món de la cuina quan tenia 18 anys, després d’acabar l’institut i entrar a l’estiu a treballar en la secció de postres del restaurant Can Jubany de Calldetenes, que té una estrella Michelin. Allà va decidir dedicar-se a la pastisseria i es va formar en prestigioses escoles de Barcelona com EspaiSucre i Hofmann.