recepta d'alberginies farcides de carn i verdures amb beixamel

Les albergínies farcides són un dels plats de més èxits pels sopars romàntics. Omplen però, alhora, són lleguers, a més de tenir una bona presentació. Així mateix, el farciment és la clau del triomf en aquesta recepta i que aquí, a Catalunya, es fa servir molt habitualment. Per això, us presentem una recepta de cookpad.com que proposa una recepta d’albergínies farcides de carn i verdures i que ha estat elaborada per Cuinats Jotri.

Albergínies farcides de sabor i qualitat

Ingredients per a les albergínies

  • 2 albergínies
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets ratllats
  • 2 alls
  • 5 xampinyons grans
  • 400 gr. de carn picada (pot ser de pollastre, porc, vaca, barreja, etc.)
  • Oli
  • Sal i pebre
  • Una mica sucre per al tomàquet

Ingredients per a Beixamel

  • 2 cdes de farina de blat
  • ½ litre de llet
  • Sal i pebre
  • Formatge emmental per sobre de la beixamel per gratinar
  • ½ ceba
  • Oli

Elaboració de la recepta

  1. Primer de tot, preparació de la beixamel: En una paella amb una mica d’oli calent tirem la ½ ceba molt picada, incorporem la farina i cuinem perquè no sàpiga a farina crua, li incorporem la llet i cuinem una mica.
  2. Incorporem la ratlladura de nou moscada, salpebrem i sense deixar de remoure cuinem durant 10 minuts a foc mitjà. Reservem fins al seu ús.
  3. Preparació  de les albergínies: Les albergínies es parteixen per la meitat, se li fan uns talls a la carn sense arribar a tallar la pell.
  4. S’emboliquen en paper film i es posen al microones a màxima potència 18 minuts, quan estiguin li traurem la carn amb una cullera (amb cura de no cremar-nos), trossejarem i reservem.
  5. En una paella amb una mica d’oli ofeguem els alls picats i tot seguit ofeguem la ceba picada, i hi afegim una mica de sal.
  6. Afegim el xampinyó picat i escalfem. Afegim el tomàquet ratllat i li posem una mica de sucre, a meitat de la cocció de 20 minuts afegirem la carn de l’albergínia trossejada.
  7. Quan estigui la ceba escalfada afegim la carn picada, salpebrem i sofregim fins que estigui daurada.
  8. Omplim les albergínies en una font per coure, les banyem amb la beixamel amb el formatge ratllat per sobre i al forn preescalfat a 220 graus posem al forn durant 15 minuts.

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre Sot Lefriec de Vins Alemany i Corrió, un vi d’aroma potent, complex, torrat, espècies dolça, roure cremósfruita madura i terrós. En boca és ric, potent i intenstanins madurs i persistent.

Sot-Lefriec