Benvolguts/des gourmets, avui us presentem la recepta catalana de braç de gitano de patata i tonyina.
Braç de gitano original, vistós i boníssim
Podeu comprar el plat ja fet de manera casolana per Cuinats Jotri.
Ingredients per a la recepta
- 1,5 kg de patates
- 2 pebrots vermells escalivats
- 2 ous durs
- 1 tassa de maionesa
- 1 llauna de tonyina en oli
- 100 g d’olives negres
- aigua
- sal
Elaboració de la recepta
- Pelem les patates i posem abundant aigua a bullir amb una mica de sal.
- Bullirem les patates per fer-ne un puré. Aproximadament hi estaran uns 25-30 minuts, segons la mida.
- Al mateix temps, posarem a escalivar un pebrot vermell al foc directe.
- Li anirem donant la volta fins torrar-lo bé per totes bandes.
- Un cop fet, el pelarem i el tallarem a tires. Les reservem.
- Mentre s’acaben de fer les patates, farem una maionesa casolana.
- Abocarem la tonyina sense oli dins un bol i hi afegirem un bona cullerada de maionesa.
- Ho remenarem fins que ens quedi una pasta enganxosa.
- Deixarem refredar les patates una estona dins un bol on les aixafarem posteriorment.
- Aprofitarem l’aigua de la cocció de les patates per coure un parell d’ous.
- Poc a poc, i amb paciència, anirem aixafant la patata amb una forquilla.
- Podeu afegir-hi una cullerada o dues de maionesa a la patata també. Us quedarà més fina.
- Aprofitarem per incorporar una mica de sal. Ho barregem bé.
- I ja podeu estendre el puré de patata sobre un paper de forn o un drap ben net. Us ha de quedar una capa generosa de patata. Feu-la rectangular.
- Ara, hi posarem la tonyina que tenim reservada.
- El mateix: distribuïm una capa per sobre de la patata.
- Respecte als ous durs, reserveu les quatre rodanxes més maques i la resta ho trinxeu. Tirarem l’ou dur pers obre.
- Seguidament, enrotllarem aquesta preparació sobre sí mateixa igual que fem amb un braç de gitano. Us ha quedar raonablement uniforme.
- Aprofiteu el paper per fer rodolar el braç i col·locar-lo sobre la safata definitiva.
- Apliqueu una capa generosa de maionesa.
- Ja només ens quedarà fer la decoració. Unes tires de pebrot escalivat unes olives farcides i les rodanxes d’ou dur.
Maridatge del braç de gitano
Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Escuma de Mar de Popaire, una beguda lleugera i refrescant, de baixa graduació alcohòlica, d’aroma afruitada i de sabor més aviat dolç, en equilibri amb l’amargor del llúpol.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!
Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2014/06/brac-de-gitano-de-patata.html