Original, vistós i boníssim

Podeu comprar el plat ja fet de manera casolana per Cuinats Jotri.

 

Ingredients per a la recepta

  • 1,5 kg de patates
  • 2 pebrots vermells escalivats
  • 2 ous durs
  • 1 tassa de maionesa
  • 1 llauna de tonyina en oli
  • 100 g d’olives negres
  • aigua
  • sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Pelem les patates i posem abundant aigua a bullir amb una mica de sal.
  2. Bullirem les patates per fer-ne un puré. Aproximadament hi estaran uns 25-30 minuts, segons la mida.
  3. Al mateix temps, posarem a escalivar un pebrot vermell al foc directe.
  4. Li anirem donant la volta fins torrar-lo bé per totes bandes.
  5. Un cop fet, el pelarem i el tallarem a tires. Les reservem.
  6. Mentre s’acaben de fer les patates, farem una maionesa casolana.
  7. Abocarem la tonyina sense oli dins un bol i hi afegirem un bona cullerada de maionesa.
  8. Ho remenarem fins que ens quedi una pasta enganxosa.
  9. Deixarem refredar les patates una estona dins un bol on les aixafarem posteriorment.
  10. Aprofitarem l’aigua de la cocció de les patates per coure un parell d’ous.
  11. Poc a poc, i amb paciència, anirem aixafant la patata amb una forquilla.
  12. Podeu afegir-hi una cullerada o dues de maionesa a la patata també. Us quedarà més fina.
  13. Aprofitarem per incorporar una mica de sal. Ho barregem bé.
  14. I ja podeu estendre el puré de patata sobre un paper de forn o un drap ben net. Us ha de quedar una capa generosa de patata. Feu-la rectangular.
  15. Ara, hi posarem la tonyina que tenim reservada.
  16. El mateix: distribuïm una capa per sobre de la patata.
  17. Respecte als ous durs, reserveu les quatre rodanxes més maques i la resta ho trinxeu. Tirarem l’ou dur pers obre.
  18. Seguidament, enrotllarem aquesta preparació sobre sí mateixa igual que fem amb un braç de gitano. Us ha quedar raonablement uniforme.
  19. Aprofiteu el paper per fer rodolar el braç i col·locar-lo sobre la safata definitiva.
  20. Apliqueu una capa generosa de maionesa.
  21. Ja només ens quedarà fer la decoració. Unes tires de pebrot escalivat unes olives farcides i les rodanxes d’ou dur.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Escuma de Mar de Popaireuna beguda lleugera i refrescant, de baixa graduació alcohòlica, d’aroma afruitada i de sabor més aviat dolç, en equilibri amb l’amargor del llúpol.

Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2014/06/brac-de-gitano-de-patata.html