Arròs amb marçots, pernil ibèric, costella i botifarra

Arròs amb marçots, pernil ibèric, costella i botifarra

Una combinació salvatgement bona

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 botifarres de vedella trossejades de Can Mabres
  • 200 g de costella de porc
  • 450 g d’arròs
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 ceba gran
  • 500g de marçots
  • 150 grams de pernil ibèric a daus
  • 2 grans d’all
  • 2 litres d’aigua
  • 1 pebrot vermell
  • 2 pebrots verds
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • 1 nyora

 

Elaboració de la recepta

  1. Sofregim la carn
    • En una paella amb un raig d’oli sofregim les botifarres, la costella i el pernil.
  2. En el mateix oli fregim les verdures
    • En aquest ordre i en el mateix oli fregim els alls tallats en trossos petits, la ceba, els pebrots, els marçots, els tomàquets ratllats i, finalment, la nyora. Salpebrem amb cura ja que el pernil és molt salat.
  3. Afegim la carn
    • Afegim les botifarres, la costella i el pernil i barregem una mica.
  4. Portem a ebullició
    • Cobrim amb aigua completament i deixem que bulli fins que l’aigua redueixi per la meitat.
  5. Afegim l’arròs
    • Amb l’aigua bullint afegim l’arròs i coem durant uns 18 minuts, controlant el punt de l’arròs.
  6. Servim i a gaudir
    • Servim i, si volem, podem afegir una mica de parmesà en pols o ratllat per sobre.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un Senyor Parrell del Celler Aibar 1895, un vi negre criat nou mesos en bótes de roure francès fet amb barreges de diferents proporcions de Garnatxa Negra, Syrah, Cabernet Sauvignon i Merlot.

Senyor Parrell

Senyor Parrell del Celler Aibar

Recepta extreta de: http://www.bdebolets.com/recepta-de-cuina.php?idr=30&nr=Arr%C3%B2s-amb-Mar%C3%A7ots-botifarra,-pernil-Iberic-i-costella.